Yaşam

Fırında helvanın tanımı, nasıl yapılır?

Fırında helva tatlısı, daha çok balık yendikten sonra tercih edilen ve tatlı isteğini anında kesen oldukça pratik bir tatlıdır. Balık lokantalarının menülerinde sıklıkla yer alan fırın helvası, tahin helvasının pişirilmesiyle yapılıyor.

Balık yedikten sonra tatlı isteğinizi kesecek en hızlı ve kolay tanımı aradık. İşte enfes fırın helvası tarifi…

FIRIN HELVA TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 300 gram tahin helvası,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt,
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın,
  • 1,5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

Yapılışı:

  • Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın.
  • Helvayı küp küp doğrayıp derin bir kaba alın.
  • Süt, tereyağı ve limon suyunu ekleyip çatalla iyice ezin.
  • Sıvı bir kıvam alan karışımı ısıya dayanıklı güveçlere bulayın.
  • Fırına koyun ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Fırından çıkan helvanın üzerine fındık veya fıstık tozu serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort