Ekonomi

Akşehir’de Jeotermal Sera Alanı için çalışmalar başladı

Konya’nın Akşehir ilçesinde hem ülke hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacak yeni jeotermal sera alanı için çalışmalara başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Gözpınarı Mahallesi’ndeki jeotermal sera alanının ihalesi yapıldı ve ihaleyi kazanan firma tarafından proje çalışmalarına başlandı. Bölge halkına ve özellikle Akşehir’de istihdama katkı sağlayacak proje 432 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Jeotermal seranın jeofizik çizimleri tamamlandı. 12 kuyuda ölçüm yapıldı ve 30 gün içerisinde kuyu çalışmalarına başlanacak. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, jeotermal seranın kurulacağı alanda incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgi aldı. Projenin ilk etabında 76 bin metrekarelik alanın çalışmalarının Temmuz 2024’te tamamlanması hedefleniyor. İlk etapta 80 kişiye istihdam sağlanacak, ardından net üretim alanı 350 bin metrekareye ulaşacak. istihdam sayısı 500 kişiye ulaşacak. Akşehir’i tarım kenti olma yolunda bir adım daha ileri taşıyacak.

Planlanan ihracat faaliyetleriyle işlenmiş veya ham meyvelerin yurtdışına ticareti yapılabilecek. Böylece Türkiye Avrupa pazarında söz sahibi olacak. Ayrıca alternatif ürünler için Sera-Ar-Ge Merkezi ile iç pazarda kullanılacak ürünlere yönelik araştırmalar yapılacak. -KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu