Haber

Ankara’da 2 oğlunu öldüren anne ve cinayet zanlısının sevgilisinin cezası belli oldu

Cinayetleri işleyen anne Fahriye Güler ile sevgilisi İbrahim Terzioğlu ve oğlu Arman Terzioğlu’nun 10 yıl önce Ankara’da iki erkek kardeşin öldürülmesine azmettirici oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada karar çıktı.

Sanık İbrahim Terzioğlu 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, annesi Fahriye Güler 48 yıl, Arman Terzioğlu 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Oğulcan Bertan Karaoğlu (22) ve Özgür Çağkan Barış Karaoğlu (18) 10 yıl önce Ankara’da bir yıl ortasında kayıp başvurusunda bulundu.

O dönemde yapılan soruşturmalarda kardeşlere ulaşılamadı. Geçen yıl savcılığın emriyle kayıp belge raftan kaldırıldı.

Polis olayı çözmek için özel bir ekip kurdu.

Anne, annenin sevgilisi ve sevgilisinin oğlu tutuklandı

2 erkek kardeşin cinayete kurban gittiğini belirleyen gruplar, çocukların annesi Fahriye Güler, sevgilisi İbrahim Terzioğlu ve oğlu Arman Terzioğlu’nu 8 Ekim 2021’de gözaltına aldı.

Anne Güler, sevgilisinin iki çocuğunu öldürttükten sonra Ayaş ilçesi Ortabereket Mahallesi’ndeki hobi bahçesine gömdüklerini itiraf etti. Burada yapılan kazılarda iki erkek kardeşe ait kemikler bulundu. Üç zanlı ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Savcılık, soruşturmanın ardından yaklaşık 3 sanık hakkında da bilgi verdi. ‘tasarım gereği canavarca bir hisle öldürmek’Suçtan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet talep eden dava açtı.

Suçlamaları reddetti

Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Fahriye Güler, İbrahim Terzioğlu ve Arman Terzioğlu ile tarafların avukatları katıldı. Sanık İbrahim Terzioğlu, hazırlık aşamasında ceza süresinin değiştirildiğini öne sürerek mahkemedeki savunmasının dikkate alınmasını talep etti. Terzioğlu, suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Sanık Arman Terzioğlu da savcının iddianameyi mütalaa olarak sunduğunu öne sürdü, “İddianamede de mütalaada da lehimize olabilecek delillere yer verilmedi. Baştan beri suçsuz olduğum biliniyor, bu nedenle beraatimi istiyorum.”söz konusu.

“Uyku ilacı verdim ama öldürmedim”

Anne Fahriye Güler ise çocuklarının kendisine şiddet uyguladığını belirterek bu durumu sevgilisi İbrahim Terzioğlu’na anlattı, “Olay günü İbrahim’in getirdiği uyku hapını Barış’a verdim ama kafasına demirle vurmadım. Çocuğun öldürüldüğünü keşif sırasında öğrendim. Barış’ı cani bir hisle öldürttü, bunu kabul etmiyorum. Diğer oğlum Oğulcan 16 Şubat 2010’da bir daha görülmemek üzere evden ayrıldı. Kendisinden haber almadım, ölümüyle ilgili bilgim yok”ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık İbrahim Terzioğlu’nu 2 erkek kardeşine verdi. ‘kasıtlı öldürme’Anne Fahriye Güler’e hatasından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ‘öldürmek’Arman Terzioğlu’nu Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nun öldürülmesine yardım etmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu