Haber

Antalya Turu sona erdi

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve perşembe günü Side-Antalya etabıyla başlayan Tour of Antalya, bugün 183,9 kilometrelik Antalya-Antalya etabıyla sona erdi. Tour of Antalya 2024’ün şampiyonu, üçüncü gün tırmanma etabını kazanarak genel klasman birinciliğine yükselen Polti-Kometa takımından Davide Piganzoli oldu.

Saat 11.05’te Antalya Akvaryum’dan start alan 155 sporcu, Antalya-Antalya etabı için pedal çevirmeye başladı. İlk 5 kilometrede mola verilmedi. 20 kilometre geçerken pelotonun iniş sırasında hızını artırması nedeniyle bazı sporcuların geride kaldığı görüldü. Yine büyük bir kaçışın olmadığı gözlendi. 26. kilometre toplu olarak geçildi. 30 kilometre geride olduğumuz için pelotonun küçük kaçışlara izin vermediği görüldü. Grup Isparta çevre yoluna doğru ilerlerken 57.4. Kilometre işaretindeki sprint kapısına doğru ilerledi.

Bonus kapısına yaklaşırken 6 sporcu kaçtı

China Glory grubundan Lucas de Rossi, Tarteletto takımından Mauro Verwilt, Vorarlberg grubundan Dominik Amann, Sakarya grubundan Buyruk Uzun, Rembe Pro Bisiklet Takımı Sauerland takımından Sebastien Niehues ve Paul Wright 1 puanla pelotonun önüne geçti. 1 dakikalık fark. Daha sonra fark 2 dakika 13 saniyeye çıktı. 50 kilometreyi geçerken sporcuların ortalama hızı saatte 44 kilometre olarak verildi. 57.4. kilometrede Diana Travel sponsorluğunda sprint bonus kapısını geçen ilk sporcu Tarteletto takımından Mauro Verwilt oldu. China Glory takımından Lucas de Rossi ikinci olurken, Vorarlberg takımından Dominik Amann üçüncü oldu. Kapıyı geçtikten sonra fark ciddi oranda artarak 2 dakika 50 saniyeye ulaştı. 62. kilometre bu şekilde geçildiğinde Burdur il sınırına girildi.

Peloton tek kesti, kaçış kümesi yakalandı

Milyon Antik Kenti’nin yanından geçerken küçük bir kaza meydana geldi. Bu kazada Peloton herhangi bir kayıp yaşamadı, süre aynı kaldı.

92.2. kilometrede gerçekleşecek ikinci kategori yokuş bonusu öncesinde pelotonun temposu kaçış grubuna yetişti. Etap 2 saatte tamamlanırken ortalama hız ise 38 kilometre olarak verildi.

Tırmanma bonus kapısı sonuçları

Kapıya ulaşamadan 5 sporcu daha Kocaaliler Köyü yakınlarında yarışı terk etti. Böylece yarışa devam eden bisikletçi sayısı 150’ye düştü. Yarışın başından bu yana 24 bisikletçi yarıştan çekildi. Corendon Airlines sponsorluğunda düzenlenen Orange Jersey’in bonus kapısı 92,2’nci kilometrede geçildi.

Sonuçlar burada:

1- Alessandro Pinarello (VF Grup-Bardiani CSF-Faizane)

2- Davide Piganzoli (Polti-Kometa)

3- Simon Dalby (Uno-X Hareketlilik)

4- Giulio Pellizzari (VF Grubu-Bardiani CSF-Faizane)

5- Sebastien Reichenbach (Tudor)

Böylece turuncu formayı bu kapıya kadar elinde tutan Beykoz Belediye Spor Türkiye sporcusu Natnael Berhane bonus kapısından geçemeyince formanın yeni sahibi Polti-Kometa takımından Davide Piganzoli oldu. Piganzoli ayrıca Turuncu formayı da kazanarak her iki formanın da (Macenta) sahibi oldu. Kuyubaşı mevkisini geçerken peloton ikiye bölündü. Önde 26 sporcu pedal çevirirken, ikinci grupla aradaki fark 30 saniye oldu. 115. kilometreyi geçerken ön gruptan 6 sporcu atak yaparak 26 saniyelik fark yarattı. Alpecin Deceuninck’ten Fabio Den Bossche, Uno-X Mobility’den Adne Holter, Q36.5 Pro Cycling’den Alessandro Fancellu, Tudor’dan Roland Thalmann ve TDT-Unibet’ten Hartthijs de Vries her zaman ortayı açmaya devam etti.

Antalya kapısı geçildi

122,2. kilometrede Fraport TAV Antalya sponsorluğunda Beyond Antalya premium kapısı geçildi. Yeşil mayo yarışında kapıyı geçen ilk sporcu TDT-Unibet’ten Hartthijs de Vries oldu. İkinci sırayı ise Alpecin Deceuninck’ten Fabio Den Bossche aldı. Tudor’dan Roland Thalmann üçüncü oldu. İki grup arasındaki fark 4 dakikaya çıkarken, kaçış grubu farkı koruyamadı ve fark 1 dakikaya düştü. Rüzgar sol çaprazdan hafif esmeye başladı ancak bu durum bisikletçiler için herhangi bir sıkıntı yaratmadı. 127 kilometre katedildi ve farklar şöyle; kaçış kümesi farkı 1 dakika 37 saniye, ikinci küme farkı 4 dakika 20 saniye. 147. kilometrede fark 2 dakikaya yaklaştı.

Fark kapandı Piganzoli dileğine kavuştu

Son 5 kilometrede ise fark daralarak 40 saniyeye düştü. Son metrelerde atak yapan de Vries etabı kazandı. Davide Piganzoli Tour of Antalya’nın yeni şampiyonu oldu. Dört gün süren Antalya Turu’nun sonunda en iyi takım Q36.5 Pro Bisiklet Takımı oldu.

Mayolar sahiplerini buldu

Genel klasman şampiyonuna verilen AKRA sponsorluğundaki Macenta formayı Polti Kometa grubundan Davide Piganzoli kazandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 21 yaşındaki İtalyan sporcuya mayoyu giydirdi. Polti Kometa Giovanni Lonardi, en iyi sprinterlere verilen Diana Travel Sarı formayı kazandı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu sporcuya mayoyu giydirdi.

Polti Kometa takımından Davide Piganzoli, Corendon Airlines sponsorluğunda en güzel tırmanıcıya verilen Corendon Airlines Orange formasını kazandı. Sporcuya mayoyu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hediye etti.

Fraport TAV Antalya Havalimanı sponsorluğunda Beyond Antalya sınıf liderine verilen Yeşil formayı TDT-Unibet takımından Hartthijs de Vries kazandı. BHM Otel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut, Fransız sporcuya mayoyu giydirdi. – İSTANBUL

haber-iscehisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu