Haber

Azerbaycan’dan deprem bölgesine yardım devam ediyor

Azerbaycan halkının Kahramanmaraş’taki depremzedeler için topladığı insani yardım malzemelerini taşıyan 8 tır Bakü’den Türkiye’ye hareket etti.

Türkiye’deki depremzedelere destek için sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından başlatılan yardım kampanyaları Azerbaycan’da devam ediyor.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan “Kardeş Kömeği” platformu organizasyonunda toplanan giysi, battaniye, kuru gıda ve hijyen malzemeleri yüklü 8 TIR’ı uğurladı.

Bağcı burada yaptığı konuşmada Türkiye’ye destek veren Azerbaycan halkına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dün büyükelçiliğe gelerek başsağlığı dilediğini hatırlatan Bağcı, “Azerbaycan ilk dakikadan itibaren Türkiye’deki kardeşlerimize yardım göndermek için seferber oldu.” söz konusu.

Bağcı, Azerbaycan’dan gelen yardımların devam edeceğini ve her biri 30 kişinin kalabileceği 100 çadırın Türkiye’ye gönderileceğini bildirdi.

Türkiye’deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyalarına Azerbaycan halkı büyük ilgi gösteriyor. Bakü’nün en büyük 2 bağış toplama etkinliği spor salon tahsis edilmiştir. Burada gönüllülerin paketlediği malzemeler kamyonlara yükleniyor.

“Türk Asrı Birlik ve Dayanışma Platformu” tarafından toplanan yardım malzemelerinin yüklü olduğu 20 tır dün Bakü’den yola çıktı.

uluborluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu