Haber

Bu proje ile sokaklar dönüşecek

Yaya ve çocuk dostu kamusal alanlara dönüşecek sokaklar, hem çocuklar hem de aileleri için güvenli hale gelecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘Sokak Dönüşüm Provası Uygulama Destek Programı’ ile kent sokaklarını yayalar, çocuklar ve aileler için yaşanabilir alanlara dönüştürecek. Sokaklar hem çocuklar hem de aileleri için güvenli hale getirilerek yayalara açık ve çocuklara uygun kamusal alanlara dönüştürülecektir.

KÖRFEZ ESENTEPE’DE İLK UYGULAMA

Program kapsamında birinci olarak Körfez Esentepe Mahallesi’nde bulunan Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu ve çevresi seçildi. Okul çevresindeki motorlu taşıtların yoğun olduğu sokakların, yaya ve özellikle çocukların kullanımına öncelik veren, kapsayıcı ve güvenilir kamusal alanlara dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Nisan ayında saha çalışmalarına başlanan program kapsamında, projenin tüm paydaşları ile Uygulamalı Bilgi Toplama çalışması gerçekleştirildi. Çalışma ile projenin ileriki süreçleri için yapılacak çalışmalara ilişkin bilgilerin hangi detayda ve nasıl toplanıp organize edilmesi gerektiği ele alınmıştır. Sona eren tasarım çalışmasında, trafiğe kapatılması planlanan yol akslarının belirlenerek yaya ve trafik güvenliği açısından uygun bir tasarım yaklaşımının benimsenerek Sadık Okul Yolu haline getirilmesi amaçlanıyor. .

MARMARA BELEDİYESİ DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİ İLE

Program, Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Şehir Tarih ve Tanıtım Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ve Körfez Belediyesi. Superpool ve Global Designing Cities Initiative arasındaki bir işbirliğidir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu