Haber

Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkan Yardımcısı Harris ile görüştü

Çin Devlet Lideri Xi Jinping, Tayland’da ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. Görüşmede, küresel meselelerde birlikte çalışılması, Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı bir yola dönmesi için ortaklaşa ilerleme kaydedilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Tayland’ın başşehri Bangkok’ta düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nde kritik görüşmeler gerçekleştiriliyor. Çin Devlet Lideri Xi Jinping, tepe marjında ABD Lider Yardımcısı Kamala Harris ile bir ortaya geldi. Xi Jinping görüşmede, iki tarafın karşılıklı anlayışı daha da geliştirmesi, yanlış manaya ve yanlış hesaplamayı azaltması, Çin-ABD bağlantılarının sağlıklı ve istikrarlı bir yola dönmesi için ortaklaşa ilerleme kaydedilmesini umduğunu tabir etti. Xi, bu mevzuda ABD Lider Yardımcısı Harris’in olumlu bir rol oynamasını beklediğini belirtti. Xi ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ile Bali’deki G20 Tepesinde yaptığı görüşmenin “stratejik ve yapıcı” olduğunu, Çin-ABD münasebetlerine taraf vermesi açısından da değerli olduğunu söyledi.

Harris de Xi-Biden görüşmesini “başarılı” olarak nitelendirerek ABD tarafının Çin ile karşı karşıya gelme yahut çatışma peşinde olmadığını vurguladı. Harris, iki tarafın global problemlerde birlikte çalışması ve irtibat çizgilerini açık tutması gerektiğinin altını çizdi. – BANGKOK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu