Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 gün sonra Dünya’ya dönen ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı ile telefonda görüştü. Türkiye’nin ilk insanlı misyonunu gerçekleştirerek ABD’deki misyonunun sonunda olması gereken noktaya döndüğü bilgisini paylaşan Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’ya Erdoğan, “Maşallah dünyayla tanıştınız.” söz konusu.

Görevini başarıyla tamamladığı için Gezeravcı’ya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Ankara’ya geldiğinizde özel olarak buluşup tüm süreci bize detaylı bir şekilde anlatırsanız mutlu oluruz. Bundan sonra çok önemli görevleriniz olacak. ” Bu kelimeyi kullandı.
Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sağlık sorunu var mı?” sorusuna, “Çok şükür her şey yolunda Sayın Cumhurbaşkanım. Bizi burada karşılayan doktorlarımız bile şaşırdılar. Adaptasyon süremin daha uzun olmasını bekliyorlardı ama bir an önce binanın dışına koşmaya başlayınca beni karşıladılar. Biraz şaşkına döndük. Tanrıya şükür, her şey yolunda.” Cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’a hamd olsun. Allah yardımcımız olsun. Tüm aileye selam ve sevgiler. İnşallah Türkiye’ye döndüğümüzde detaylı tanışma fırsatı buluruz.” dedi.

Gezeravcı, “Bize emanet ettiğiniz görevi başarıyla yerine getirdik. Böylesine ilham verici bir görevi ülkemize ve gelecek nesillerimize armağan ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Ülkemizi UUİ’ye ulaşan 22. ülke yaptınız. Şu ana kadar burada gerçekleştirilen görevler arasında, eğitimin başlangıcından, görevin icrasına kadar ISS’ye en hızlı ulaşan ülke olduk. Bu konudaki kararınız ve vizyonunuz için sizlere bir kez daha minnettarım.” değerlendirmesinde bulundu.

//////

21 gün sonra Dünya’ya dönen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sevinç çığlıklarıyla karşılanan ve anne ve babasının özlemiyle anılan Gezeravcı, uyum sürecinde bir hafta süreyle gözlem altında tutulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın ailesiyle bir araya geldiği görüntüleri paylaştı.

OKYANUSA İNDİLER

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, içinde bulundukları Dragon kapsülüyle Dünya’ya indi. ABD’nin Florida sahili açıklarında okyanusa iniş yapan Gezeravci ve beraberindeki astronotlar, yer ekibi tarafından gemiye alındı. ve Houston’a getirildi.

NE OLDU?

Ax-3 mürettebatı ISS’den 7 Şubat’ta saat 17.20’de (CET) ayrıldı. Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatını taşıyan Dragon kapsülü, 18 Ocak ABD yerel saati ile 16.49’da (19 Ocak 00.49 CEST) NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatıldı. Yolculuğu yaklaşık 36 saat süren Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak’ta UUİ’ye ulaştı.

golovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu