Ekonomi

Fox Corporation İkinci Çeyrek Kazançlarını ve Gelir Tahminlerini Geride Bıraktı; Hisse Senetleri Marjinal Yükseliş Gösterdi

Fox Corporation (FOX), ikinci çeyrekte kar ve gelirlerin beklentileri aştığını bildirdi. Şirketin hisseleri piyasa açılmadan önceki dönemlerde %0,9 oranında artış gösterdi.

Büyük medya şirketi, hisse başına kazancının (EPS) 0,12 dolarlık beklentilerin üzerinde, 0,34 dolar olduğunu bildirdi. Fox Corporation’ın bu çeyrekteki geliri, analistlerin 4,21 milyar dolarlık tahmininin biraz üzerinde, 4,23 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin kablolu ağ programlama segmentinden elde edilen gelir, 1,59 milyar dolarlık varsayımı aşarak 1,66 milyar doları buldu. Televizyon gelirleri ise 2,6 milyar dolar olarak beklenen beklentinin biraz altında 2,54 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin reklam geliri 2,00 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 2,1 milyar dolarlık varsayımı karşılayamadı. Öte yandan hisse satış fiyatlarından elde edilen gelir, 1,74 milyar dolarlık beklentilere kıyasla 1,79 milyar dolar ile varsayımları aştı.

“Reklam gelirlerindeki %20’lik düşüş, esas olarak FOX Sports’ta FIFA Erkekler Dünya Kupası’nın olmaması, 2022’de ara seçimlerin yapılmaması nedeniyle FOX Televizyon İstasyonlarındaki siyasi reklam gelirlerinin azalması ve artan arzın etkilerinden kaynaklandı. Şirket, doğrudan yanıtlı reklamcılık pazarının daha düşük izleyici kitlesine yol açtığını belirtti. FOX Haber Medya’da reytingler artıyor ve son dakika haberlerine daha sık ara veriliyor” dedi.

Bu makale yapay zeka teknolojisinin yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu