Haber

G7 liderleri Ukrayna’ya desteğini tazeledi

G7 liderleri, Ukrayna’ya verilecek destekte tereddüt olmayacağını belirterek, Rusya’yı başarısızlığa uğratmak için yeni adımlar atılacağını söyledi.

Japonya’nın güneybatısındaki Hiroşima kentinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi 2023, Japonya’nın dönem başkanlığında devam ediyor.

Liderler, Rusya’nın saldırılarını sürdürdüğü Ukrayna’daki duruma ilişkin özel oturumun ardından açıklama yaptı.

Açıklamaya göre G7 liderleri, Ukrayna’ya tutunma yeri vermekten çekinmeyeceklerini ve Rusya’nın saldırganlığının başarısızlığa uğraması için yeni adımlar atılacağını taahhüt ettiler.

Liderler, “Rus birlikleri ve askeri teçhizatı tamamen ve koşulsuz olarak geri çekilmeden adil bir barışın sağlanamayacağının altını çiziyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya ihtiyaçlarına göre uyarlanmış güvenlik yardımı sağlamaya devam etmekten bahseden liderler, Rusya’nın ekonomik erişimine “ek kısıtlamalar” getirileceğini söylediler.

Açıklamada, “Savaş alanında kullanılanlar da dahil olmak üzere Rusya’nın saldırganlığı için kritik olan tüm ihracat kalemlerinin tüm yetki alanlarımızda kısıtlanmasını sağlamak için eylemlerimizi genişleteceğiz” denildi. söylendi.

Liderler, üçüncü tarafları Rusya’nın saldırganlığına maddi destek sağlamayı derhal durdurmaları, aksi takdirde ağır bedellerle karşı karşıya kalmaları konusunda uyardı.

Ukrayna’nın yeniden inşasına “Rusya’nın verdiği zararı ödemesi gerektiğini” kaydeden liderler, kendi yetki alanlarındaki Rus egemen varlıklarının hareketsiz hale getirileceğini doğruladılar.

Liderler ayrıca Rusya’nın değerli taş ticaretini sınırlamak için yakın çalışmaktan da söz ettiler.

Rusya kınandı

Açıklamada liderler, Rusya’nın “yasadışı, savunulamaz ve haksız” savaşına karşı Ukrayna’ya desteklerini sürdüreceklerinin altını çizdiler.

Liderler, “Rusya’nın Birleşmiş Milletler Şartı’nı alenen ihlal etmesini ve bu savaşın dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisini en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi. terim kullanıldı.

Ukrayna’daki “savaş suçlarının” soruşturulması ve hesap sorulması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerinden çocuklar da dahil olmak üzere Ukraynalıların hukuka aykırı bir şekilde Rusya’ya sınır dışı edilmesini ve gönderilmesini şiddetle kınıyoruz. tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili gelişmelere ilişkin mesaj verildi.

G7 Zirvesi 21 Mayıs’ta sona erecek

Japonya Başbakanı Kishida Fumio’nun sahibi olduğu tepeye ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada, İtalya ve Avrupa Birliği’nin (AB) liderleri katılıyor.

G7 Hill, 21 Mayıs’ta sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu