Teknoloji

German Bild yapay zekaya geçiyor! Memurlar işsiz kalacak

Son yılların en çok konuşulan bahislerinden biri olan yapay zeka artık bilimin sonunu da aşıp günlük hayatın her alanına girmeye başlıyor.

Dünyadaki tüm büyük ölçekli şirketlerin uyguladığı yapay zeka teknolojisi, teknolojik ilerleme, üretim ve uygulama alanlarını giderek aşarak entelektüel alanlarda da kendini göstermeye devam ediyor.

ChatGPT gibi yapay zeka destekli yazma araçlarının son zamanlardaki popülaritesi, özellikle gazetecilik segmentini etkileyebilir.

Bild’den yapay zeka kararı

Avrupa’nın en çok satan gazetesi Almanya’dan Bild, çeşitli yazı işleri işlerini yapay zeka ile değiştirmeye karar verdi.

Gazetenin sahibi ve Avrupa’nın en büyük medya yayıncısı Axel Springer SE, işçiye gönderdiği e-posta ile yapay zekası işini yapabilen çalışanlarla yollarını ayıracağını duyurdu.

Açıklamaya göre editörler, matbaacılar, alt editörler, düzeltmenler ve fotoğraf editörlerinin rollerinin artık bugünkü gibi olmayacağı vurgulandı.

Öte yandan işinde yapay zekayı kullanan medya yayıncısı Bild değil. BuzzFeed, bu yıl yapay zekayı içeriği “geliştirmek” için kullanmayı hedeflediğini duyururken, Birleşik Krallık’tan Daily Mirror ve Daily Express de yapay zeka kullanımını test ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu