Haber

GÜZEL Partisi kapıyı kapattı: Hayırlı olsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul ve Ankara dahil tüm illerde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamasının ardından Parti Küme Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da açıklamalarda bulundu.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, bugünkü kuralların 2019 yerel seçimlerinde oluşturulan ittifakla emsal olmadığını belirtti. Dervişoğlu, 2019’da kurulan ittifakın en önemli tanıklarından birinin kendisi olduğunu söyledi. “2019 yılında CHP’ye seçim işbirliği teklifini İYİ Parti yaptı. Teklifimiz, Türkiye’yi mevcut zalim iktidardan kurtarmak için atılan önemli adımlardan biriydi. Biz o ittifak tablosunu hiçbir partinin çıkarlarını düşünmeden oluşturduk. Müzakereleri talep ve beklenti olmadan yürüttük. Kaç belediye başkanlığı alacağımızı hesaplamıyorduk. Tek sorunumuz Türkiye’ydi.”dedi.

Dervişoğlu, 2018 yılında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ittifakları zorunlu hale getirdiğini belirtti. “Kurduğumuz ittifak gönülden bir ittifaktı. Bu zalim sistemden demokratik yol ve yöntemlerle kurtulmanın ilk adımının atıldığı yer burası oldu. Biz o gönül ittifakından başarıyla çıktık. Hedefimiz 2023 seçimleriydi. Ancak o gönül ittifakı siyasi ittifaka dönüştü ve ruhunu kaybetti. “2023 seçimleri kazanılamayınca durumun yeniden değerlendirilmesi ihtiyacı ortaya çıktı.”İfadelerini kullandı.

Dervişoğlu, 2019 yılında kurulan yerel seçim ittifakının 2023 genel seçimleri için kurulduğunu belirtti. “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonuç alamayınca şapkamızı sırtımıza takıp ciddi düşünmek zorunda kaldık. “Yanlış stratejiler ve yapılan hatalardan dolayı hiçbir sonuç alınamadı.”söz konusu.

“CHP, KAYIP SEÇİMİ BAŞARI OLARAK TANIMLIYOR”

CHP içinde 2023 seçiminin kaybedilmesiyle ilgili bir tartışmanın olmadığını ya da kendilerinin bundan haberi olmadığını kaydeden Dervişoğlu, seçim öncesi süreçte yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Süreçte yapılan hataların telafisi için her türlü çabayı gösterdiğimizi kamuoyu görmektedir. Bütün kırılma noktalarında devreye girdik, hatta özeleştirimizi bile yaptık. Değerli başkanımız kötü gidişatın önüne geçemediği için aziz milletimizden özür diledi. Ama CHP’nin kaybedilen seçimi başarı olarak tanımlamaya devam ettiğini görüyoruz. “Kaybedilen bir seçimi kazanç olarak görmüyoruz ve değerlendirmemizi de ona göre yapıyoruz.”

Dervişoğlu, yerel seçimlere farklı bir şekilde girilmesi için kutuplaşmaya yol açmayacak bir davette bulunduklarını belirterek, “Bu bir geri dönüş çağrısıdır, çünkü ittifaklar parti kimliklerine zarar verir ve parti kimliklerini zedeler. Demokratik süreç üzerinde olumsuz etkiler. Ancak bu çağrıya doğru yanıt verilmedi” dedi.

“İTTİFAK RUHUNU KAYBETTİ”

Dervişoğlu, ittifak içinde kalarak sorunların çözüleceğine olan inançlarını yitirdiklerini belirtti. “Olayın en yakın tanığı benim. Daha sonra şahit olduğunuz gibi gizli protokollerle, gizli anlaşmalarla, siyasi manevralarla karşı karşıya kaldık. “Ruhunu kaybetmiş gönül ittifakının ruhunu yeniden canlandırmamızın mümkün olmayacağı kanaatine vardık.”İfadelerini kullandı.

Dervişoğlu, ‘CHP ile tekrar bir araya gelmek mümkün mü, tekrar konuşabilir miyiz?’ sorusunu da sorduklarını belirterek, CHP’nin hakim partinin CHP olduğu yönündeki açıklamasını ve belediyenin adaylık açıklaması gibi gelişmeleri hatırlattı. Liderler, “Siyasette dil önemlidir. Eğer dilinizi değiştiremezseniz, dil sizi değiştirmeye başlar. “Türkiye’de durum bu” dedi.

Dervişoğlu, Akşener’in 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından Faik Öztrak’ın katıldığı bir televizyon programında kendilerine “izin” dilediğini söyledi. “Herkesin yolu açık ve aydınlık olsun. Seçmenin iradesini ipotek altına almayacağız. Dileyen herkes istediği belediye başkanına oy verebilir. Bunu seçmenin iradesini ipotek altına almak ya da aldığımız oyları siyasi koza dönüştürmek için yapmıyoruz. Dün ülke için yaptığımızı bugün de ülke için yapıyoruz. “Etkili ve yetkin adaylarımızı milletimizin önüne koyacağız.”dedi.

‘BU SORUYU BANA SORMAYIN AMA 49.5’I 50’YE TAMAMLAYACAK 0.5’İN DEĞERİNİ VERENLERE SORUN’

Dervişoğlu, muhalefetin yerel seçime kendi adaylarıyla girmesi durumunda kaybedebileceğinin hatırlatılması üzerine. “Bizi bir kesirin bir kısmını tamamlayacak bir parti olarak görüyorsanız bu düşünceniz çok normal ama biz Türkiye’nin aydınlık ufuklarına doğru ilerlemek istiyoruz dediğimizde bizi anlamanız çok kolay. Biz bir kısmını tamamlayacak bir parti değiliz. “Bu soruyu bana sormayın, bu soruyu 49,5’e 50 yapacak 0,5 saniyeye değer verenlere sorun.”sözlerini kaydetti.

İYİ Parti’nin durumunun netleşmesi üzerine CHP kanadından “kapı kapatılmadı, sertçe örtüldü” gibi açıklamalar hatırlatılan Dervişoğlu, şunları söyledi: “Bu açıklamaları değerlendirmeye gerek görmüyorum. Muhatap ilişkisinde karşılıklılık aranır. Bu sözler insanları bağlar. Kurumsal bir yanıt alamadık. Bugün sadece Sayın Öztrak’ın açıklamalarını dinledim. Çok zarif bir anlatımdı. “Ben onun söylediklerine dayanarak konuştum.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu