Yaşam

Harun Tekin; “Müziğin Melezleşmesini Güzel Buluyorum”

Zorlu PSM YouTube kanalı  Eğlenceli ve müzikli talk show programlarından “Fi Fijör”, müzisyen ve yapımcı Sena Gül, nam-ı diğer Paptircem’in sunumuyla devam ediyor. Paptircem’in ünlü konukların sırlarını, meslekleriyle ilgili kırılma noktalarını ve çocukluk anılarını klavye başında meydan okumalarla anlattığı Fi Fijör’ün yeni bölümünün konuğu Fi Fijör programında; Mor ve Ötesi’nin solisti ise başarılı müzisyen Harun Tekin oldu.

 

Müzisyen ve yapımcı Sena Gül, nam-ı diğer Paptircem, Violent PSM YouTube kanalında “Fi Fijör” adlı müzikli talk show’una devam ediyor. Fi Fijör’ün yeni konuğu “I Have a Derdim”, “Cambaz”, “Sevda Çiçeği” ve “Purgatory” gibi kült hitleriyle “mor ve Ötesi” grubunun solisti başarılı müzisyen Harun Tekin. Güçlü PSM stüdyolarında geçen müzik, sohbet ve eğlence dolu program.

 

“Müziğin melezleşmesini güzel buluyorum”

Harun Tekin, Paptircem’den “Biliyorsunuz artık işler değişiyor ve herkes yeni bir şeyler denemeye başladı. Özellikle yeni nesil, branş veya yeni müzik hakkında ne düşünüyorsunuz? ‘Bugünü ve yakın geleceği bağlayabilecek bir şey söylemek’ sorusuna; Bence bu dönem müzik dinlemenin daha az fanatik olduğu bir dönem. Biz müzik yapmaya başladığımızda metalciler, cazcılar, rapçiler vardı ve bu tipler daha baskın kimliklerdi. Bunlar da tüketim alışkanlıklarıyla ilgili, şimdi olduğu gibi tüm müziğin parmaklarının ucunda olduğu bir dünya yoktu. Bizim zamanımızda seçerek ulaşmak gerekiyordu. Arkadaşların ne dinliyorsa ondan nasihat alıyordun, mesele ’20 albüm alırım üçünü beğenirim’ demek değildi. Ayda bir albüm alabilirdin ya da kaset yapabilirdin. Hepsi sınırlı miktarda veri içindeydi ve birileri tarafından yapılan seçimleri dinliyordu. Artık dünyadaki bütün müzikleri dinleyebiliyorsunuz, bunun getirdiği bir melezleşme olduğunu düşünüyorum ve çok sağlıklı ve yerinde buluyorum. Buna yaklaşmak ve uyum sağlamak için önümüzdeki aylarda oldukça farklı denemelerimiz olacağını söyleyebilirim.” Karşılığında ise müziğe bugünkü bakışından ve son dönemdeki projelerinden tüyolar vererek samimi açıklamalarda bulundu.

Harun Tekin’in konuk olduğu eğlence ve müzik dolu, farklı sürprizlerle dolu “Fi Fijör” programının önceki bölümlerini Dolu Kadeh’in önceki bölümlerinin yayınlandığı Şiddetli PSM YouTube kanalından izleyebilirsiniz. Zıt Tut, Canozan, Yılmaz Kardeşler, Evdeki Saat ve Nova Norda doyasıya eğlendiler. izleyebilirsin;

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habertaslicay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu