Haber

İzmir’de bir evde yağmur sırasında kısmi çökme meydana geldi; 1 kişi kurtarıldı

İZMİR’in Konak ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle bir evde kısmi çökme meydana geldi. Olay sonrası evde mahsur kalan kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan kadın tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 22.45 sıralarında Kubilay Mahallesi 953 sokakta meydana geldi. İzmir’de sabah saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Şiddetli yağmurun etkili olduğu dakikalarda Bircan İ.’nin tek katlı evinde kısmi çökme meydana geldi. İlk belirlemelere göre evin çatısının bir kısmı büyük bir gürültüyle çöktü. Bunun üzerine Bircan İ. evin bahçe kısmına çıktı. Sesi duyan mahalle sakinleri durumu sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine gelen polis, itfaiye, AKS, AFAD ve sağlık ekipleri, dar sokaklardan geçişe engel olan araçları kaldırmak için çalışma başlattı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve AFAD ekipleri, denetimli bir şekilde Bircan İ.’nin evine girerek kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan kontrolde yaralanmadığı öğrenilen Bircan İ., uyarılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri evin çevresine güvenlik şeridi çekti.

‘SES GERİ DÖNDÜ’

Mahalle sakini Kerem Özçelik, yaşadığı korkulu anları anlatarak, “O sırada küçük bir gürültü geldi ve büyük bir gürültü daha koptu. Koşarak geldim aşağı baktım, bina yağmurdan dolayı tamamen çökmüştü. Kalktık. hanımla birlikte çatıya geldi komşumuzun yeğeni bağırıyor bağırıp çağırmış bir bina varmış oradan çıkmış buranın içinden geçen yol diğer meskene oradan bağlanıyor harap bir yerdi .” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu