Haber

Kayseri Büyükşehir’den kadın istihdamı kararı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilirken 50 asıl 19 ek olmak üzere 69 gündem hususu meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Kentte farklı ve kıymetli projelerle istihdama yönelik çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay, Ekim ayı meclis toplantısında aldığı Sarıoğlan ilçesinde yaşayan bayanların etkin iş gücüne iştiraklerini sağlayacak kararın akabinde, Kasım ayı meclis toplantısında da Akkışla ve Felahiye ilçelerinde yaşayan bayanların da faal iş gücüne katılmasına yönelik kıymetli bir karara imza attı.

AKKIŞLA VE FELAHİYE’DE BAYANLARIN İŞ GÜCÜNE İŞTİRAKİNİ SAĞLAYACAK KARAR

Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem hususlarından Akkışla ve Felahiye ilçelerinde bayan istihdamına yönelik 26’ncı ve 65’inci gündem hususları meclis üyelerince müzakere edildi.

Mecliste, Akkışla ve Felahiye ilçelerinde yaşayan bayanların faal iş gücüne iştiraklerini sağlamak, ilçelerdeki bayanların istihdamını artırmak ve desteklemek için Akkışla ve Felahiye Kaymakamlıkları öncülüğünde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Akkışla ve Felahiye Belediyeleri ve Akkışla ile Felahiye Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifleri ortasında yapılacak protokolleri imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç yahut görevlendireceği şahsa yetki verilmesi talebi görüşüldü.

İki başka gündem unsuru oy birliği ile kabul edilirken değerlendirmede bulunan Lider Büyükkılıç, “Maşallah kooperatiflerimiz Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile her ilçemizde faal bir formda devam ediyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu