Haber

Kremlin: Putin ve Erdoğan, görüşmenin kesin yerini ve zamanlamasını belirleme konusunda anlaştılar

Kremlin Sözcüsü Peskov, katıldığı bir etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Türk mevkidaşı Erdoğan’ın ileride gerçekleştirecekleri görüşmenin kesin yerini ve zamanlamasını belirleme konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Peskov, “Uzun zamandır, hatta Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce görüşmeyi planlıyorlardı. Ancak Moskova’yı hemen Türkiye’nin içişlerine karışmakla suçlamaya başlayacak olan eleştirmenlere malzeme vermemek için bunu seçimlerden önce değil, sonra yapmaya karar verdiler.dedi.

“Rusya’ya karşı yükümlülükler yerine getirilirse tahıl anlaşmasına dönüş gerçek olur”

Rusya’nın tahıl anlaşmasına geri dönmesinin gerçekçi olup olmadığı sorusuna Peskov, şu yanıtı verdi: “Gerçekçi, bunun için yalnızca Avrupa ülkelerinin Rosselhozbank’ın SWIFT ile bağlantısının kesilmesine ilişkin kısıtlamaları kaldırmaya yönelik bir dizi önlem alması gerekiyor. İyi bildiğiniz bir dizi önlem. Bu önlemler hızla tamamlanabilir ve Rusya derhal tahıl anlaşmasını uygulamaya geri dönebilir. Rusya tüm bunları çok uzun bir süredir tek taraflı olarak yerine getiriyor ve Moskova ile olan yükümlülükleri de çok uzun süredir yerine getirilmiyor.”

“Rusya ve dünyanın birçok ülkesi Batı’nın kurallarına göre yaşamak istemiyor”

Peskov, kolektif Batı’nın uluslararası hukuka bağlı kalmaktansa kurallar koymayı tercih ettiğini, Rusya ve dünyanın birçok başka ülkesinin bu kurallara göre yaşamak istemediğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü, “Uluslararası hukuk sürekli ihlal ediliyor. Ve kolektif Batı, uluslararası hukuka bağlı kalmayı değil, kurallar koymayı tercih ediyor. Ve gelinen noktada ne biz ne de dünyanın pek çok ülkesi bu kurallara göre yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle böyle bir kırılma yaşanıyor ve bizim daha çok uluslararası hukuka yönelmemiz gerekiyor. Burada yaptığımız her şey tamamen uluslararası hukuka dayalıdır. Görüşümüzü defalarca savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.”sözlerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın Batı’nın koyduğu kurallara kıyasla ‘hayatta kalma gücü ve iradesine’ sahip olduğuna işaret etti. “Kendimizi haklı çıkarmaya çalışsak da, onları ikna etmeye çalışsak da bu kollektif Batı’yı ikna etmek çok zor. Ancak giderek daha fazla ülke bizi örnek almaya başlıyor.”vurgu yaptı.

Peskov, devletin kendi çıkarlarını ve gerekçelerini hem vatandaşlarına hem de diğer ülkelere karşı savunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: Bu sürekli olarak gece gündüz yapılmalı.”ifadeleri kullandı.

saraykoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu