Sağlık

Mide balonu hakkında sık sorulan 5 soru

Obezite tedavisinde uzun yıllardır kullanılan etkili bir yöntem olan mide balonu, son dönemde oldukça sık kullanılan tedavi tekniklerinden biridir. Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, bahisle ilgili 5 soruyu yanıtladı.

Mide balonu uygulaması nedir?

Mide balonu uygulaması obez hastalarda cerrahiye alternatif olarak etkinliği ve başarısı kanıtlanmış elit bir tedavi formülüdür. Kolay ve kısa süren bir endoskopik işlemdir, ameliyat değildir. Bu yöntemle hastaların kilo vermesi amaçlanır.

Mide balonu uygulaması ne kadar sürer?

İşlem 20-25 dakika sürer ve ortalama hastanede kalış süresi 2 saattir. Bu süreci geçiren hastalar günlük işlerine ya da evlerine dönebilirler.

Mide balonu uygulaması kimlere yapılır?

Vücut kitle indeksi (VKİ) 30 ile 40 arasında olan hastalar bu işlem için uygun adaylardır.

Bu teknikle ne kadar kilo verilir?

Mide balonu uygulaması ile kilo veriminin temeli; Mide içerisine yerleştirilen ortalama hacmi 500 cc olan içi sıvı dolu balon nedeniyle mide kapasitesinin azalması esasına dayanır. Hastaların büyük çoğunluğu fazla kilolarının yarısından fazlasını 2-6 ay içinde kaybeder.

Balon midede uzun süre kalır mı?

Mide içerisine yerleştirilen balon genellikle 6 ay sonunda kısa süreli bir endoskopik işlemle çıkartılır. Endoskopik olarak mideye yerleştirilen balonlar olduğu gibi yutularak yerleştirilen ve erimiş halde bulunan balonlar da vardır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberpayas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu