Haber

Milli tekvandocular yurda döndü

– Ulusal tekvandocular yurda döndü

İSTANBUL – Meksika’da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda bayanlarda gümüş madalya kazanan Rukiye Yıldırım ve bronz madalyanın sahibi olan Hatice Kübra İlgün’ün de yer aldığı milli takım kafilesi yurda döndü.

Meksika’nın Guadalajara kentinde 14-20 Kasım tarihleri ortasında gerçekşelen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Rukiye Yıldırım ve bronz madalya elde eden Hatice Kübra İlgün’ün de bulunduğu ulusal grup kafilesi, İstanbul’a geldi. Ay-yıldızlılar için havaalanında karşılama töreni düzenlendi.

Metin Şahin: “Teknik heyetimizle birlikte amacımıza ulaşacağız”

Açıklamalarda bulunan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, “Meksika’daki şampiyona öncesinde ulusal grubumuz 2024 Paris Olimpiyatları hazırlık karşılaşmalarında almış olduğu başarılarla ve burada da 2 madalya alarak, bu muvaffakiyetlerin devamını getirdi. Madalya alan kardeşlerimi bilhassa kutluyorum. Çok sıkıntı bir şampiyona oldu. 100’ün üzerinde ülke katıldı. Burası da bizim için bir başarı istasyonuydu. 2024 Olimpiyatları’na her şampiyonada alınan puanlarla ulaşıyorsunuz. 6 atletimiz şu an potanın içerisinde. Bunu başarma yolunda teknik heyetimizle birlikte maksadımıza ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Hatice Kübra İlgün: “Hedefimiz olimpiyatlar”

Asıl hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu dile getiren Hatice Kübra ilgün de, “Yoğun geçen bir turnuva devrimiz var. Dünya şampiyonası geçen yıl yapılacaktı lakin bu yıla ertelendi. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Tüm kadro arkadaşlarımızla bir arada ülkemizi, bayrağımızı temsil ettik. Gayemiz olimpiyatlar. Ülkemizi olimpiyatlarda en âlâ biçimde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

Rukiye Yıldırım: “Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak”

Şampiyonada gümüş madalya kazanan Rukiye Yıldırım ise şu cümlelere yer verdi:

“Ben de Tokyo Olimpiyatları’nda son anda madalyayı iki saniyede kaçırmıştım. Maksadım 2024 Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. Gözümün morluğu idmanda ve maçlarda oldu. Madalyanın her bir yerinde bizim terimiz ve emeğimiz var. Bu muvaffakiyet tek başına alınmıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu