Ekonomi

MÜSİAD’dan depremden etkilenen 10 il için topyekun seferberlik

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 ilde büyük yıkıma yol açan şiddetli depremlerin ardından harekete geçti.

MÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından hızla Kriz Masası oluşturan MÜSİAD, depremin ilk anından itibaren tüm imkanlarını seferber etti. Oluşturulan Kriz Masası ile yurt içi ve yurt dışı şubeleri koordine ederek afet bölgesinden gelen bilgi ve talepleri hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışan MÜSİAD grupları, temel ihtiyaç, gıda yardımı ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere birçok bölgeye iş makinesi gönderdi.

Açıklamada, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı’nın görüşlerine de yer verildi.

Ülkedeki tüm şubeleri depremden etkilenen 10 il ile eşleştirdiklerini ve her ilden sorumlu acil yardım grupları oluşturduklarını belirten Asmalı, “MÜSİAD Kriz Masası’na göre 500’den fazla tır 2 binden fazla yük taşıyor. MÜSİAD üyelerinin katkılarıyla depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda temel ihtiyaç ve besin maddeleri hazırlandı. takviye araç ve iş makinelerinin bölgeye sevk edildiğini vurguladı.

Mahmut Asmalı, bu yardımların büyük bölümünün afet bölgesine ulaştığını ve iş makinelerinin arama kurtarma çalışmalarına başladığını bildirdi. Asmalı ayrıca 100 karavanın depremden etkilenen vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirterek, üye firmaların hazırladığı prefabrik yapıların da bölgeye sevk edileceğini bildirdi.

MÜSİAD Lideri Asmalı şu değerlendirmelerde bulundu.

“Gıda yardımı, iş makinesi ve diğer yardımlar için tüm birimlerimizle seferber olduk. Kahramanmaraş’ta sahadaki gelişmeleri yerinde takip ettik. Harika bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz büyük bir sınav veriyor. MÜSİAD olarak böylesine üzücü bir olaya kayıtsız kalamazdık.Genel Merkezimizde kriz grubu oluşturup yurt içi ve yurt dışı şubelerimizle tam seferberlik ilan ettik.Kriz ekibimiz afet bölgesinden gelen bilgi ve talepleri tüm şubelerimize iletmektedir. ihtiyaçlar doğrultusunda inşallah hep birlikte bu süreci atlatırız çok zor bir durum kaybedilen kayıpları geri getiremiyoruz en azından zamanında müdahale ile yaralılarımıza ve hayatta kalanlarımıza yardım edebiliriz. büyük bir travma yaşayan bölge halkı.Aynı zamanda burada havalar soğuk.Bölge halkının yanında olmamız gerekiyor.Bizde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun. millet p izin ver çürümüş. Bugün birlikte olma günü, birlikte olma günü.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu