Haber

NASA’dan Deprem Hasar Haritası

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, ilçesi Türkoğlu ve Gaziantep Nurdağı’ndaki hasarı haritada kırmızıyla işaretleyerek hasarın büyüklüğünü gösterdi.

Ön hasar haritası Kahramanmaraş, Türkoğlu ve Nurdağı bölgelerini gösteriyor. Koyu kırmızı noktalarla işaretlenen kısımlar, binalarda ve altyapıda olabilecek ciddi hasarları veya bölgenin doğal görüntüsünde meydana gelebilecek değişiklikleri, turuncu ve sarı ile işaretlenen kısımlar ise az ve kısmen hasarlı alanları göstermektedir. Her noktanın çapı yaklaşık 30 metredir.

NASA’da bir jeofizikçi olan Eric Fielding şunları söyledi: “Bunlar, uzun bir fay segmentleri dizisi boyunca çok büyük ve güçlü depremlerdi. Geniş alanlar üzerinde etkili olan ve birçok nüfuslu şehir ve kasabayı vuran son derece güçlü sarsıntılar ürettiler. Uzunluğu ve şiddeti. 1906’da San Francisco’yu yerle bir eden depreme benziyordu.” söz konusu.

Olayı çok yakından takip ettiklerini belirten Afet Program Yöneticisi Shanna McClain, bilgi notuna da yansıyan ifadesinde şunları söyledi: sözlerini kullandı.

McClain, deprem için bir haritalama portalı oluşturduklarını ve yıkıma ilişkin yeni görüntüler ve bilgiler geldikçe portalı güncellediklerini vurguladı.

Kurumdan yapılan açıklamada, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) bölgedeki paydaşlarının ihtiyaçlarının hesaplanması, risk değerlendirmesinin güçlendirilmesi için bilimsel bilgilerin sağlanması ve oluşturdukları çalışma ekibi ile güzelleştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan NASA, elde ettikleri bilgileri ve oluşturdukları hasar tespit haritalarını ABD Dışişleri Bakanlığı, California Sismik Güvenlik Kurulu, Miyamoto Global Disaster Relief Organization ve World gibi kuruluşlarla paylaşma sürecinde olduklarını da duyurdu. Banka.

haber-catalzeytin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu