Haber

Nihat Kahveci: 2002’de Türkiye’de deveye bindiğimizi sandılar

Kariyer günleri etkinliği öncesinde etkinliğin moderatörlüğünü üstleneceği TV Spor Spikeri Hakan Gündoğar ve eşiyle birlikte Akşehir’e seyahat eden Nihat Kahveci, Akşehir’in doğal ve kültürel güzelliklerine hayran kaldı.

Kahveci’ye yaptığı gezide futbolcuya Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel ve Belediye Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı eşlik etti. Nihat Kahveci ve beraberindekiler, Akşehir’de bulunan Nasreddin Hoca Köşkü, restore edilen tarihi kilise, Akşehir Belediyesi Takkazlar Konağı, Nasreddin Hoca Türbesi gibi yerleri ziyaret ederek burada görev yapan Akşehir Spor U17 heyetinin çalışmalarını takip ederek gençlere tavsiyelerde bulundu. Burada. verilmiş.

“Akşehir’i çok seviyorum”

Akşehir gezisinde Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile de Nasreddin Hoca Evi’nde bir araya gelen Nihat Kahveci, Akşehir’in harika bir şehir olduğunu söyledi:

“Belediye Başkanımız Salih Bey Akşehir’i çok güzelleştirmiş, kendisine çok teşekkür ediyorum. Akşehir’de Nasreddin Hoca mizah anlayışı ve analitik zekasıyla hepimizin tanıdığı, hayran olduğu, hayran olduğu biri. Nasreddin Hocamızı bu keyifli konakta anarak fıkralarını dinledik. Akşehir çok güzel bir yer, burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Harika bir doğa, harika bir yer, herkesi bizzat davet ediyorum.”

“2002’de Türkiye’ye bakış açısı çok kötüydü”

Moderatör Hakan Gündoğar’la kariyer günlerini anlatan Nihat Kahveci, futbola nasıl başladığını, Beşiktaş’a gidiş hikâyesini, A Milli Takım’la dünya kupasında attığı gölü ve İspanya’daki futbol günlerini anlattı.

Kahveci, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak şunları söyledi:

“Yurt dışında futbol oynarken oraya futbolcu Nihat olarak gitmedim. Türk milletini temsil edecek bir karakter olarak oraya gittim. O yüzden sahada başarılı olmak için elimden geleni yaptım. Dışarıda bahsettiğim yıl. saha 2002’ydi. Hani bana ‘Develerle mi geziyorsunuz’ diyordunuz. Oraya gittim, o takımı Şampiyonlar Ligi’ne çıkardım, Real Sociedad’ı Türkiye’ye getirdim, deveyle gezilir diyenler ve hatırlayan varsa Real Sociedad ile olimpiyatlarda 70.000 kişinin önünde Galatasaray ile maç oynamıştık. İstanbul’a geldiler, bunu gördüler, Türkiye’yi gördüler, hepsi benden özür diledi. Benim için asıl başarı buydu. Çünkü ülkeme bakış açısı berbattı, ben de iyi ki değiştirmişim.”

Programın sonunda Nihat Kahveci ve moderatör Hakan Gündoğar’a Önder Akkaya tarafından plaket takdim edilirken, Nihat Kahveci de hayranlarının getirdiği forma, fotoğraf ve afişlere imza attı.

kepez-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu