Ekonomi

SPK’dan iki şirketin halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Yatırım Menkul Pahalar AŞ ile Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Power ve Yatırım AŞ’nin halka arzına onay verdi.

SPK’nın haftalık bültenine göre Kurul, Tera Yatırım’ın 10 lira ve Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım’ın 66 liralık halka arz başvurusunu onayladı.

Gedik Yatırım Menkul Değerler’in 177,4 milyon TL, Euro Investment Holding AŞ’nin 90 milyon TL ve İdeal Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş.’nin tahsisli sermaye artırımı onaylandı.

Creditwest Faktoring’in 210 milyon lira, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ’nin 500 milyon lira, 15 milyar liralık Enerjisa Enerji’nin 143 milyon liralık borçlanma aracı ihraç başvurusu, Ak Faktoring’in 143 milyon liralık ve Şekerbank’ın 1,5 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna izin verildi.

Kurul, 15 milyar TL’lik TF Varlık Kiralama AŞ’nin ve 2 milyar TL’lik Geliştirme Yatırım Varlık Kiralama AŞ’nin ihracına onay verdi.

Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Boyut Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Geliştirme Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Geliştirme ODTÜ Teknokent Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulmasına izin verilmesi ve katılma payı ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talepleri olumlu karşılandı.

İdari para cezaları ve hata duyuruları

SPK, Diriteks Diriliş Dokuma Sanayi ve Ticaret AŞ’ye finansal raporlarını zamanında ve/veya eksiksiz olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmemesi nedeniyle 69.783 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Global Menkul Bedeller AŞ (GLBMD) pay piyasasında yürütülen işlemlere ilişkin yapılan inceleme sonucunda, bir isme 1.75 milyon lira idari para cezası verilmesine karar verildi.

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ (RTALB) tarafından KAP’ta yapılan özel durum açıklaması öncesi ve sonrasında RTALB pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerden dolayı A1 Capital Yatırım Menkul Kıymetler AŞ’ye 24 milyon 646 bin 13 Mart 2020. Rs idari para cezası.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında yürütülen soruşturmalar sonucunda 5 isme toplam 1.15 milyon lira idari para cezası verildi.

Mensa Sınai Ticaret ve Mali Yatırımlar AŞ’nin (Mensa AŞ) hesap ve işlemlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında incelenmesi sonucunda suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. bir isim hakkında.

SPKn ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda üç isim hakkında hata duyurusu ve bir kişi hakkında kabahat tutanağı düzenlenmesine karar verildi.

Yurt dışında yerleşik kişilerin yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı tespit edilen 59 internet sitesine erişimin engellenmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kanunu’nun 99’uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca yasal işlem yapılmasına karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu