Haber

Ulu Önder Atatürk, ölümünün 85’inci yılında Kırgızistan’da anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te törenle anıldı.

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği tarafından Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende, saat 09.05’te Atatürk’ün vefatıyla başlayan siren sesi eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunun ardından çelenkler bırakıldı ve İstiklal Marşı söylendi.

Törene, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği’ndeki diplomatlar ve konsolosluk görevlileri, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi yöneticileri, Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı (TİKA) Bişkek Koordinasyon Ofisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bişkek Temsilciliği, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi yöneticileri katıldı. Bişkek’teki Milli Eğitim Bakanlığı. Toplantıya Kırgız Cumhuriyeti’nden yetkililer, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği yönetimi, Türk-Kırgız İşadamları Derneği (TÜKİD) ve Kırgızistan Türkiye Dostluk Hastanesi temsilcileri katıldı.

“Atatürk tüm mazlum milletlere ve Türk dünyasına örnek olmuştur”

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm mazlum milletlere ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sağlayarak bağımsızlık için çabalayan özgürlük tutkunu Türk dünyasına örnek olduğunu söyledi. Türk milletinin egemenliği.

“Mustafa Kemal Atatürk, tarihin akışına yön veren ender liderlerden biriydi” diyen Doğan, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yaklaşırken, büyük Atatürk’ün değerini, karakterini daha iyi anlıyor ve önünde eğiliyoruz. bir kez daha saygıyla.” dedi.

Doğan, Atatürk’ün bize açtığı yolda genç nesillerimizle birlikte ülkenin yararı, güvenliği ve refahı için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Sevgili gençler, Türk dünyasının temsilcileri olarak sizler çalışmaya devam edeceksiniz. Sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik ve bağımsızlığı için değil, Türk dünyasının tüm ülkelerinin egemenliği ve bağımsızlığı için çalışın.” “Onun birliği ve bütünlüğü için çabalayacak, çalışacaksınız.” dedi.

Milli Mücadelenin Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında rahmet ve minnetle andıklarını belirten Doğan, “Tüm Atatürk’ü anıyoruz. Devletimizin ve milletimizin birliği uğruna tereddütsüz canlarını veren silah arkadaşlarına ve Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğüne.” “Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” söz konusu.

Törene Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi de katıldı

Türkiye ve Azerbaycan’ın milli günlerini birlikte geçirmenin önemine vurgu yapan Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi Latif Gandilov, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum.” söz konusu.

Gandilov, Atatürk’ün büyüklüğün ve gücün simgesi olduğunu, zor kararlar verebilen, halkını fikirlerine ikna edebilen bir lider olduğunun altını çizdi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde de Atatürk anıldı

Öte yandan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde (KTMU) 10 Kasım Atatürk’ü anma programı ve “Her Yönüyle Atatürk” konulu bir panel düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Rektör Yardımcısı Dr. Baktıgül Kalambekova, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Panele, KTMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Recai Doğan başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk “Basında Atatürk”, Prof. Dr. Çağatay Akengin “Atatürk’ün Sanat Anlayışı” ve Yrd. Doç. Dr. Roza Abdıkulova ayrıca “Devlet Komutanı ve Aydın Olarak Atatürk” başlıklı bir sunum yaptı.

Atatürk belgeselinin gösterildiği programda sanatçı İrfan Gürdal saz eşliğinde küçük bir konser verdi.

haberdogubayazit.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu