Haber

Uzmanlar: Sızan Belgeler ABD’nin Hegemonik Zihniyetini Ortaya Çıkarıyor

Son zamanlarda sızdırılan çok gizli Pentagon belgeleri, ABD’nin müttefikleri ve düşmanları üzerinde yürüttüğü kapsamlı casusluk faaliyetlerini gün ışığına çıkardı.

Konuyu değerlendiren uzmanlar, ABD’nin hegemonik zihniyeti ortaya çıkaran casusluk faaliyetlerine büyük yatırım yaptığı görüşünde.

SES 1 (Türkçe): İSMAİL HAKKI PEKİN, Türk güvenlik uzmanı ve emekli korgeneral:

“Elektronik istihbaratı dinlemekle görevli bir istihbarat birimi var. Bu büyük bir birim. Bu birimde 80 ila 100 bin kişinin çalıştığı tahmin ediliyor. Milli Güvenlik Teşkilatı diye bir birim biliyorsunuz. Bu birimin görevi, elektronik istihbaratı dinlemek. Hem stratejik dinleme hem de diğer dinlemeleri yapar.

Beni, seni ve kritik alanlardaki birçok insanı dinliyorlar. ve maalesef bu konularda haber yapıyorlar.”

SES 2 (İngilizce): TUGHRAL YAMİN, Kıdemli Araştırma Görevlisi, Politika Araştırmaları Enstitüsü, İslamabad:

“ABD, hem düşmanları hem de müttefikleri hakkındaki bilgileri güncel tutmak için yoğun bir şekilde casusluk yapıyor. Ben böyle görüyorum.

Amerikalılar herkesi, dostlarını, düşmanlarını ve düşmanlarını gözetlemeye çalışıyor. ve çok uzun zamandır böyle. Bu ABD’nin hegemonik yönünü gösteriyor. ABD büyük bir hegemonyacıdır.

Büyük ve güçlü milletler ne yaparlarsa yapsınlar yanlarında kalırlar. Bu alanda rastgele bir standart yok, sorumluluk yok.”

xinhua HaberlerAjans muhabirleri İstanbul ve İslamabad’dan bildiriyor

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu