Ekonomi

XRP, son gelişmenin de etkisiyle yönünü yeniden yukarı çevirdi

Investing.com – Ripple’ın yerel varlığı XRP, geçen haftaki ralliden sonra yatay hareket etmeye başladıktan sonra yeniden yükselmeye başladı.

XRP yatırımcıları, dün Yargıç Sarah Netburn’ün SEC ve Ripple ile bir anlaşmaya varma yetkisini olumlu değerlendirdi. Bu gelişmenin ardından 24 saatlik fiyat artışını %8’e çıkaran XRP, yeniden 0,8 doların üzerinde test yaptı ve şu anda ilk 20 kripto para birimi arasında en iyi performansı sergiliyor.

XRP’de yükseliş algısının canlı kalması, kripto paranın yakın gelecekte 1 dolar bandına çıkabileceğine dair piyasadaki spekülasyonları hızlandırdı. Öte yandan fiyat artışıyla birlikte XRP’nin borsalardaki işlem hacmi yüksek kalmaya devam ediyor.

Son verilere göre, XRP’nin büyük kripto borsalarındaki işlem hacmi son 24 saatte yaklaşık %40 artarak 3,3 milyar dolara ulaştı. Binance bilgileri, XRP’nin 590 milyon dolara yakın işlem hacmiyle Bitcoin’den sonra en çok işlem gören kripto para birimi olduğunu gösteriyor. Son zamanlarda altcoin ticaretine yön veren Güney Kore borsalarında da durum farklı değil. Örneğin Güney Kore’nin en büyük borsası olan Upbit’in toplam hacminin %33’ünü XRP işlemlerinin oluşturduğu aktarılmıştı.

dalgalanmagelişmeler XRP’ye olan ilgiyi artırıyor

Piyasanın geri kalanında bir konsolidasyon görülürken, Ripple davasındaki olumlu gelişmelerle piyasadan ayrışan fiyat hareketlerine sahip olan XRP için yükseliş algısının devam ettiği görülüyor. Geçen hafta XRP’nin bireysel satışlarda menkul kıymet olarak görülmemesine karar verilirken bu hafta Sulh Ceza Mahkemesi’nin uzlaşma kararı ile kripto paralardaki kazanımların korunması ve daha üst düzey saldırıların gelmesi sağlanıyor.

Ripple için son derece olumlu gelişmeler olarak görülen mahkeme kararlarının ardından şirket, ABD’deki faaliyetlerine hız verme niyetinde gibi görünüyor. Ripple yöneticileri, mahkeme kararından sonra birçok ABD bankasının Ripple ile çalışmaya istekli olacağını ifade etti. Bunun üzerine piyasadaki son söylentiler arasında Ripple’ın ABD’de XRP kullanarak sınır ötesi fon transfer sisteminin nasıl kullanılacağını araştırmaya başladığı yer alıyor.

Author: Günay Caymaz

mecitozu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu