Teknoloji

Adobe, Figma’nın 20 Milyar Dolara Satın Almaya Çalıştığı Rakibi “Adobe XD”yi Kapattı

Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, bir süredir Figma adlı platformunu kullanıyor. satın almak konusuyla gündemde. Aslında taraflar anlaşmada . Adobe, Figma için 20 milyar doları feda etti. Ancak resmi makamların bu satın alma işlemini onaylaması ve Avrupa Birliği, buna pek değil kibar davranmıyorbenziyor

Tüm bunların gölgesinde Adobe’den dikkat çekici bir atak geldi. Şirket, Figma ile aynı işi yapıyor. Adobe XD adlı arayüz tasarım programının fişini çekti. Aslında durum şu; Şimdiye kadar Creative Cloud üzerinden sunulan hizmet, anın prestijiyle kaldırıldı. Şimdiye kadar Adobe XD platformu satın almayan kullanıcılar, bu uygulamaya erişemezler.

Yalnızca geçmişte satın alma işlemi gerçekleştirmiş olan kullanıcılara destek verilecektir!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan isim, şirketin üst düzey yöneticilerinden Anais Gragueb oldu. Hizmeti zaten satın almış olan kullanıcılar için Gragueb, Adobe XD desteklenmeye devam edilecek söylenmiş. Ancak, bu ne kadardır Devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Adobe’den bahisle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Açıkçası, bu saldırı şaşırtıcı değil . Çünkü Adobe XD ve Figma, bölümdeki iki büyük rakipti. Her iki platform da aynı amaca hizmet etti ve emsal niteliğinde özellikler sağladı. Adobe’nin Figma’yı satın alması, XD’nin kullanışsız ve hatta gereksiz olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle şirket, Adobe XD için daha fazlasını yaptı. kaynak harcamak istemiyor benziyor Tabi Adobe’nin Figma’yı alması engellenirse o zaman farklı şeylerden bahsediyor olabiliriz.

kumruajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu