Ekonomi

CHP’li Nazlıaka: İstanbul Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimiz

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimizdir” dedi. ifadesini kullandı.

Nazlıaka yaptığı yazılı açıklamada, 9 yıl önce bugün yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin 2021’de gece yarısı KHK ile feshedildiğini belirtti.

Bu kararı asla kabul etmediklerini ve kadın örgütleriyle tarih yazma mücadelesi içinde olduklarını kaydeden Nazlıaka, iptal kararıyla ilgili Danıştay’a yaptıkları başvurunun reddedildiğini hatırlattı.

“İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmiyoruz”

AYM’ye başvurduklarını hatırlatan Nazlıaka, şu görüşleri paylaştı:

“İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimizdir. Sözleşme’nin fesih sürecinde karşılaştığımız hukuksuzluklar sayılmaz. Bu hukuksuzluk biz kadınların hayatında nelere yol açtı? Kadın Cinayetlerini Durduracağız” Kadınların yaşam hakkını gasp eden bu kararın alındığı günden bu yana Platformun verilerine göre 540’ı şüpheli olmak üzere en az 1223 kadın öldürüldü.Tüm bu cinayetlerden kendi hükümetim sorumludur.Sözleşme sonrası iptal edildi, ‘3-5 ay yatacağım’ diyen katillerle baş başa kaldık.”

Hak, hukuk ve adaletin tecelli edeceğini ve halkın gücüne hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade eden Nazlıaka, o gün geldiğinde ilk 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacaklarını söyledi.

sarkislahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu