Ekonomi

MAHİSDER: Finansal Hizmetler Sınıfı Oluşturulmalı

Malkoç, Hazine ve Maliye Bakanlığı personelinin 2012 yılında 666 sayılı KHK ile belirlendiğini bildirdi. “eşit işe eşit unvan”Ek ödeme düzenlemesi ile bunun sabitlendiğini, diğer kamu kurumlarının maliye çalışanı seviyesine yükseltildiğini ancak tüm kamu kurumlarının farklı mesleki bilgi, misyon ve sorumlulukları olduğunu belirtti.

Osman Malkoç, HMB çalışanının görevine göre nakit sorumlulukları olduğunu, kamu gelirlerinin tahsili, kamu harcamalarının ödenmesi, merkezi yönetim bütçesinin uygulanmasına ilişkin sonuçlar taraflarca muhasebe kayıtları ile tutulmakta ve kamunun gerçek bilgileri bu kayıtlarda tutulmaktadır. Zimmete dayandığını ve benzer değerli görevleri yerine göre kefil olarak yürüttüğünü, zimmetle karşı karşıya kaldığı görevlerde bulunduğunu söyledi.

BAŞKA KURUMLARLA EŞİT ÇALIŞMA YAPMIYORUZ

Başkan Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Diğer kurumlarla aynı seviyede iş yapmıyoruz. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 657 Sayılı Kanun’da işçi unvanlarının Genel Yönetim Hizmetleri Sınıfı’nda yer alması nedeniyle yıllar itibariyle ücretlerde ve işçi kayıplarında erozyon yaşanmıştır.

Gelinen noktada tüm paydaşlarımızı mutlu edecek tek çözüm 657 Sayılı Kanun’da Mali Hizmetler Sınıfı’nın kurulması ile mümkündür.

FİNANSAL HİZMETLER SINIFI OLUŞTURULMALIDIR

Malkoç, 2024-2025 toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde sendikaların Toplu İş Sözleşmesi Beyannamelerinde Mali Hizmetler Sınıfının kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını, bunun toplu iş sözleşmesi kapsamına alınması gerektiğini, taleplerinin sendikalar tarafından desteklendiğini belirtti. kamusal ve adil bir işçi rejiminin şartıdır; Yeni yasama döneminde Mali Hizmetler, Adalet, Toplumsal İnanç gibi değerli alanların Genel Yönetim Hizmetleri Sınıfından ayrılmasının beklendiğini belirterek açıklamasını tamamladı.

kagizmanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu