Teknoloji

Dil Konumunun Çekiciliğiniz Üzerindeki Etkisini Öğrendiğinizde, Onu Başka Şekilde Konumlandırmayı Bir Daha Düşünmeyeceksiniz!

Nasıl ki kambur bir duruş omuzları aşağıya çekerek görüntümüzü hem anlık hem de kalıcı olarak değiştirebiliyorsa; Dil ayrıca yüzümüzün kemiklerini aşağı doğru çekebilir.Bu nedenle yüzünüzün şekline önem veriyorsanız dilinizi yerleştirdiğiniz pozisyona da dikkat etmelisiniz.

Ameliyata ihtiyacım olmadan önce bakalım. Yüz şeklimizi daha çekici kılmak istiyorsakSadece dilimizi kullanarak ne yapabiliriz?

Dilin gerçek konumu yüz formumuzu etkileyebilir.

Hadi bir deneyelim. Ağzınız tamamen kapalı, dişleriniz yavaşça birbirine değecek şekilde burnunuzdan nefes alın ve Dilinizi damağınıza yaslayın.Artık dilinizi doğru bir şekilde konumlandırdınız.

Bu haliyle dil; çene ve yanaklardaki yer çekimine meydan okur ve sarkık veya yayılmış görünüm Hızlanıyor. Kısacası her ne kadar değersiz bir kas olarak görsek de dilimizin aslında büyük ve etkili bir kası vardır.

Kafatamız tek bir sabit kemikten oluşmaz.

Kafatası kemikleri zamanla yeniden konumlandırılmasına izin verilen lifli eklemler içerir. Üst dişlerinizin, burnunuzun ve yanaklarınızın kemikleri, Bu liflerle kafatasına bağlanır. Dil damağa yerleştirildiğinde dilin ağırlığı üst çeneyi üst kenara doğru iter. Dişler, burun ve elmacık kemikleri; yerçekimine karşı tutulur.

Bu formda üst çenenin yukarıya doğru itilmesi elmacık kemiklerini yükselttiği gibi yüzü de sıkılaştırır. daha belirgin çizgilere Ona sahip olmanızı sağlar. Yani keskin elmacık kemikleri ve hizalı yüzler daha çok güzellikle ilişkilendirildiğinden, dilin konumu da yüzümüzün çekiciliğiyle ilişkilendirilir.

YouTuber Astro Sky’a göre 16 yaşından itibaren sırt ve dil pozisyonuna dikkat etmeye başlamış ve 6 yıl sonra sağdakine benzemiş:

Dil pozisyonunun başka faydaları da vardır.

Ağzımızı kapatarak nefes almak burnumuzdan nefes almamızı sağlar. Bunun gibi oksijen seviyesi ve hafıza yoğunlaşması yükselir. Elbette tıkanmış sinüsler veya tahriş olmuş bir burun ağızdan nefes almaya zorlayabilir.

Peki bunu şimdi yapmaya başlasak bir etkisi olur mu?

40 yaşın altındaysanız evet. Kafatamızdaki lifler 40 yaşına kadar kapanmaz. Bu nedenle yaşlandıkça dilin uygun pozisyonunu ayarlamak zorlaşır ve daha kemikli bir yüz şekline sahip oluruz. Bu yaşın altında olsanız bile yüzünüzde belirgin değişiklikler görmek istiyorsanız birkaç yıl boyunca günde ortalama 8 saat bu şekilde kalmanız gerekir.

Aslında alıştıktan sonra pek de zor olmuyor. Örneğin bu makalenin sonuna gelene kadar Dilinizi ilk yaptırdığımız yerden itibaren. Farklı bir yere mi koydunuz? İçeriğin yazarı olarak yazmaya başladığımdan beri dilimi damağımda tutuyorum açıkçası…

Kaynaklar: Pub Med, Öğrendiklerim

İlginizi çekebilecek diğer içeriğimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu