Haber

İmamoğlu’ndan Kerem Kınık tepkisi: Görevden alınır alınmaz kan bağışları hızla artacak

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kızılay’ın Dostlar Derneği’ne çadır sattığı ve bu nedenle tepkilerin merkezinde Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın olduğu ortaya çıktı. İstifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirterek satışın normal bir durum olduğunu açıkladı.

AMELİYAT ERTELENMEYE BAŞLADI

Ancak bu noktada yeni bir durum ortaya çıktı ve Türkiye’nin kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Kızılay 4 günlük kan stoğu kaldığını açıkladı. Birçok değerli isim ve kurum günlerdir kan bağışı için çağrıda bulunurken, kan ihtiyacı en fazla olan kalp ameliyatlarının yüzde 30’unun ertelenmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Kamuoyunda Kızılay’a kan bağışının azalmasının nedeni olarak Kızılay Lideri Kerem Kınık gösteriliyor.

İMAMOĞLU’NUN HEDEFİ DE KINIK

Kınık için geri kalan istifa davetleri yarıda kalmazken, Kızılay ismine tepki gösteren son isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

“ERTELENEN AMELİYAT, STOKTA BULUNMAMAK BÜYÜK SORUN”

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kızılay’ın çok kan kaybettiğini ifade eden İmamoğlu, “Kızılay’ın başı bu pozisyonda olduğu sürece kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Milletin buna güveni yok. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun bu yönetim görevden alınır alınmaz bağışlar hızla artacak” dedi.

gungoren-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu