Haber

İzmir’de 12 yaşındaki Tuana Ülker’e beyin sapı tümörü teşhisi konuldu.

İzmir’de 16 aylıkken denge kaybı ve aşırı kilo gibi şikayetleri olan ve 4 yaşında görme yetisini tamamen kaybeden 12 yaşındaki Tuana Ülker’e beyin sapı tümörü teşhisi konuldu. Bu süreçte 6 ameliyat geçiren Tuana, var gücüyle mücadeleyi bırakmadı, moral ve faaliyetleriyle hayata tutundu.

Özgül ve Hayrullah Ülker çiftinin İzmir’deki çocuğu Tuana, 16 aylıkken aşırı kilo kaybı gibi şikayetleri vardı. Yapılan incelemeler sonucunda Tuana’ya beyin tümörü teşhisi konuldu. Daha sonra İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Tuana, çeşitli ameliyatlara alındı. Zamanla tümör bölgeyi kapladı ve 4 yaşında görme yetisini tamamen kaybetti. Geçirdiği ameliyatlar sonrasında epilepsi ve tiroid hastalıkları ortaya çıktı. 2021 yılında hastalığı tekrar nüksetti. Tümörden kurtulan ve toplam 6 ameliyat geçiren Tuana, çabalarından vazgeçmedi ve artık moral ve faaliyetlerle hayata tutundu. Tuana Ülker, etkinliklerde fotoğraf çektiğini, oyuncaklarla oynadığını ve arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiğini belirtti.

“Uzun ameliyatlar geçirdik, çok şükür şu anda iyi”

Tuana’nın tedavi sürecinin iyiye gittiğini belirten anne Özgül Ülker, “Tuana’ya 16 aylıkken teşhis konuldu. Birkaç ameliyat geçirdi. O süreç gerçekten çok zor bir süreçti. Sonra ilaç tedavisi gördük. Onkolojiye devam ettik. … Tekrar tekrar uyuşturucu tedavisi gördük.” Bu bir operasyondu. Uzun operasyonlar geçirdik. Beyinde kitle oluştu. En ufak bir şey çocuğu etkiliyordu. Maalesef 4 yaşında görme yeteneğimizi kaybettik. Kitle görme merkezinde olduğu için görme yeteneğini kaybetti. Daha sonra tekrar üç ameliyat geçirdik. Allah’a şükür şimdi daha iyi. Denetimlerimiz devam ediyor dedi.

“Arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor”

Tuana’nın gittiği her yerde yaşananları anlattığını vurgulayan Özgül Ülker, “Tuana diyor ki ‘Ben oraya gittim, orada çok mutlu oldum.’ Evde bütün gün anlatıyor, çok keyifli, yeni arkadaşlarla tanışıyor, hiç unutmuyorum, bir gün otele gittik. Tuana bana ‘Anne, ne güzel yermiş’ dedi. dedi. “Orada arkadaşlarıyla çok güzel bir bağ kurdu. Kendine çok güveniyor ve ‘Bana annem gibi davranıyorlar’ diyor.” – İZMİR

haber-enez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu