Haber

Kartal Dragos sahilinde tekne kazasında 1 kişi kurtarıldı, 1 kişi ise kayıp

Kartal Dragos sahilinde küçük bir tekneyle denize giren iki kişi, şimdi de henüz belirlenemeyen nedenle suya düştü. Gemide bulunanlardan biri Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılırken, bir diğeri ise denizde kayboldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri de kayıp kişiyi arama çalışmalarına takviye yaptı.

Olay, akşam saatlerinde Kartal Dragos sahilinde meydana geldi. Tezlere göre isimleri bilinmeyen iki kişi küçük bir tekneyle Dragos sahilinden yola çıktı. Bir süre denizde kalan teknedeki çift henüz bilinmeyen bir nedenle denize düştü. Çalışır durumdaki tekne kıyıda kayalıklara çarparken, olayın ihbarı üzerine olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyet Komutanlığı ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Denize düşen 2 kişiden biri Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı gruplar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

BAŞKA BİR KAYIP KİŞİ İÇİN ARAMA SÜRÜYOR

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyet Komutanlığı ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerine kadar denizde arama yaptı. Ancak şu anda kayıp kişiye ulaşılamadı. Polis ekipleri, kıyıdaki kayalıklara çarparak durabilecek olan teknenin çevresine de güvenlik şeridi çekti. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterde arama çalışmalarına destek verilirken, olayla ilgili çalışmalar sürüyor.

Öte yandan üzerinde bulunan iki kişinin denize düşmesinin ardından çalışan teknenin kayalıklara çarpması çevredeki vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Sahilde balık tutan Erdal Birik, “Sedef Adası’ndan yola çıkarken teknenin ön kısmı havaya kalkınca iki kişi düştü. Adalara giden vapur Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Helikopter de kurtarıldı. Sahil Güvenlik ile arama yapılıyor. 1 kişi kurtarıldı, 1 kişi kayıp.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu