Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde 3 bin 58 personelle ilgili ek protokol

MUĞLA (İGFA) –Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar, zam ve hayat pahalılığının ardından alım gücünün düşmesi nedeniyle çalışan sayısını artırmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayında açıklanan asgari fiyat artışını yeterli bulmadı ve mayıs ayında yaptığı ek düzenleme ile bu artışa yüzde 37 daha zam yapılarak 2023 yılında işçiye toplamda yüzde 71,12 zam yapıldı.

Osman Gürün’ün mülkiyetinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasında ek protokol imzalandı.

Protokol törenine Önder Gürün’ün yanı sıra DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda emekçi katıldı.

BÜYÜKŞEHİRDEN 2023 YILINDA PERSONEL ARTIŞI YÜZDE 71,12

Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUBEP çalışan sayısını 2023 Ocak’ta yüzde 56,61 artırmıştı. Ülkemizdeki ekonomik koşullar, geçim pahalılığı ve satın alma gücünün düşmesi nedeniyle Mayıs ayında Büyükşehir Belediyesi, MUBEP çalışan sayısına yüzde 15,82 gibi orta büyüklükte bir zam yaptı. işçiler. Temmuz ayında taban fiyata yapılan yüzde 34’lük artışı yeterli bulmayan Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayında yaptığı ek güzelleştirme ile bu artışa yüzde 37 daha zam yaparak 2023’te çalışanlara toplam yüzde 71,12 zam yaptı. Bu zamların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 17 bin 439 TL oldu. Büyükşehir Belediyesi’nde sadece 137 işçi 17 bin 439 TL, 2415 işçi 17 bin 600-20 bin TL, 506 kişi ise 20 bin-24 bin 298 TL maaş alacak.

DİSK Genel İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Protokol nedeniyle sendika olarak çok mutlu olduklarını vurgularken, Önder Dr. Osman Gürün’ün her zaman olduğu gibi gereğini yaptığını söyledi. Çalışkan, fiyat artışının ülke kurallarına göre daha iyi olduğunu da söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak bir aile olduklarını ve bu ailenin reisleri olarak çocuklarının menfaatlerini en iyi şekilde sağlamak için çalıştıklarını ve maaşlarda değerli bir artış sağladıklarını söyledi. Önder Gürün, “Biz burada ailece Muğla’ya hizmet için çalışıyoruz. Bu ailenin reisi olarak çocuklarıma en iyi faydayı sağlamaları ve geçimlerini en yeterli şekilde sürdürmeleri için çabalıyorum. Ülkemizdeki ekonomik koşullara baktığımızda sürdürülebilir bir sistemin olmadığını görüyoruz. Vergilendirme, kimden ne kadar vergi alındığı, üretim ve istikrar konusunda büyük eksikliklerimiz var. Ülkemizde bir an önce enflasyon düşürülmeli ve ekonomik istikrar sağlanmalıdır. En düşük maaşı 17 bin 439 TL’ye yükseltiyoruz. Ancak sadece 137 kişinin maaşı daha yüksek olursa 17600 ile 20 bin TL arasında bir maaş alacaklar. En yüksek maaşımız 24 bin 300 TL idi. Yeni yılda personelimiz için yeni bir düzenleme yaparak bütçemiz doğrultusunda en uygun maaşı vermeye çalışacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu