Haber

Keşan’da Yaralı Köpek Barınağın Kapısına Bırakıldı

Edirne’nin Keşan ilçesinde, Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’nin ‘Can Evi’ barınağının önüne boğazından ısırılan köpek yavrusu bırakıldı. Veteriner kliniğine götürülen köpek tedavi altına alındı.

Olay, perşembe günü İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Keşan Sokak Hayvanları Koruma Derneği’ne ait ‘Can Evi’ adlı barınakta meydana geldi. Sabah saatlerinde barınağa giden yetkililer, boğazından ısırılan ve kapı önüne bırakılan bitkin yavruyu fark etti. Yetkililer yaralı köpeği veteriner kliniğine götürdü. Boğazının iki tarafından ısırılarak yaralandığı ve havanın sıcak olması nedeniyle bitkin düştüğü öğrenilen yavru köpek tedaviye alındı.

Veteriner Hekim Yener Eker, Keşan Sahipsiz Hayvanları Savunma Derneği’ne bağlı ‘Can Evi’ barınağının kapısına yaralı olarak bırakılan 40 günlük yavrusunun boğazından ısırılmış olarak bulunduğunu bildirdi. Geldiğinde, yaralarından önemli bir şekilde akıntı vardı. Bu bir çifte ısırık olayı. Tedaviyi 4 gündür yapıyoruz. O çok küçük bir çocuk. Ne yazık ki yaklaşık 40 günlük. Durum iyiye gidiyor. Artık birinci geldiği için yaraları iyileşmişti. Ama hayati riski devam ediyor. Elimizden gelen en iyi tedaviyi uyguluyoruz. “Hayatta kalacağını umuyoruz” dedi.

‘LÜTFEN DAHA BİLİNÇLİ OLUN’

Eker, bu gibi durumlarda yaralı hayvanları rastgele bir yere bırakmak yerine belediye veya derneklere haber vermek ya da doğrudan kliniklere götürmenin doğru olacağını söyledi. Eser bulundu. Servet işi hayatını kurtardı. En az bir yetkiliye, belediyeye, derneğe veya kliniğe ulaşmanızı rica ederiz. Daha sağlıklı bir yerde bırakırsanız daha faydalı olur. Bu çocuk şanslıydı ama ne yazık ki hepsi o kadar şanslı değil. Lütfen daha bilinçli olalım. Bulunmasaydı daha sonra bulunabilirdi. Biraz daha dikkatli ve duyarlı olmamızda fayda var” dedi.

‘BU YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ’

Keşan Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, yaralı hayvanların barınak önüne ölüme terk edilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, dernek olarak tüm raporları takip etmeye çalışıyoruz. Hiçbir yardım davetini geri çevirmiyoruz. Yaralı yavruyu barınağımızın kapısına bıraktılar. Onu bulduk ve veteriner kliniğine götürdük. Böylece kapıyı bırakıp gittiler. Bu durumda bize veya belediyeye başvurabilirler. Paraları olmasa bile bir kliniğe götürüp derneğimizin ödeyeceğini söyleyebilirler. Yaralı ruhlarımız için de destek istiyoruz. Çünkü dernekler temeller üzerinde durabilir. Yaralı yavrumuz şu anda tedavi için veteriner kliniğinde. Boğazından ısırıldı ve bitkin düştü. Umarız sağlığına ve yaşamına kavuşur. Bu hayvanların bize ihtiyacı var. Onları yaralı bırakıp bir yere gitmeyelim. Çok savunmasızlar ve başlarına daha kötü şeyler gelebilir. Bunu kesinlikle yanlış bulmuyoruz. İnşallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu