Ekonomi

Putin ve Çin’in kıdemli diplomatı Wang bir araya geldi

Başkent Moskova’da Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşmenin başında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Çin arasındaki bağların uluslararası arenada da önemli olduğunu vurguladı. “Bugün, iki kutuplu sistemin çökmesinden sonra uluslararası ilişkiler daha iyiye gitmedi. Çin ile Rusya arasındaki işbirliği, uluslararası durumun istikrara kavuşması için son derece önemlidir” dedi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2024 yılında 200 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini belirten Putin, söz konusu hacmin geçen yıl 185 milyar doları aştığının altını çizdi.

Rusya ve Çin’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü ile işbirliğini sürdürdüğünü belirten Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yakın zamanda Rusya’yı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

“İlişkilerimizin temelleri sağlam”

Uluslararası durumun karmaşık olduğuna işaret eden Vang, “Çin-Rusya ilişkileri uluslararası toplumun baskısına dayandı ve istikrarlı bir şekilde gelişiyor.”

İki ülke arasındaki çıkarların üçüncü şahıslara yönelik olmadığının altını çizen Vang, “İlişkilerimiz elbette üçüncü şahısların baskılarına boyun eğmiyor. İlişkilerimizin çok güçlü ekonomik, siyasi ve kültürel temelleri var ve engin bir deneyime sahibiz” dedi.

Uluslararası ilişkilerin daha demokratik olduğu çok kutuplu bir sistemi desteklediklerini vurgulayan Vang, “Rusya ile birlikte ülkelerimizin çıkarlarını güvence altına almak, karşılıklı siyasi ilişkileri derinleştirmek için daha da yapıcı bir rol oynayacak siyasi iradeyi göstermeye hazırız. güven, stratejik işbirliğini ve kapsamlı etkileşimi genişletmek.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu