Sağlık

Sol el-parmak uyuşması kalp krizi belirtisi midir? Parmak uçlarındaki karıncalanma nasıl giderilir?

Bazen tek elde bazen de iki elde aynı anda uyuşma ve karıncalanma olabilir. Uyuşma hissi istirahatte de olabilir ve hareket halindeyken de hissedilebilir. Bu uyuşma hastalar tarafından yanma, karıncalanma ve elektrik çarpması olarak da tarif edilmektedir. Yazarken, çalışırken, belirli hareketleri gerçekleştirirken veya alet veya ekipman kullanırken de uyuşma meydana gelebilir. Tüm bu uyuşukluk hissi kişinin yaşam kalitesini en aza indirir ve kişi günlük işlerini yapar. yapmakta zorluk çekebilir.



SOL EL PARMAK NUMARALARININ NEDENLERİ NELERDİR?

Sol elde uyuşma ve karıncalanma sıklıkla sınıra bası sonucu oluşsa da eklem yaralanmaları da aynı hissi verebilir. Aynı zamanda sol el uyuşması da kalpte önemli bir sorun olduğunun göstergesi olabilir. El uyuşmasına kol ağrısı da eşlik ediyorsa kalp kaslarının yeterli oksijeni iletmemesi sonucu ortaya çıkan anjina koroner adı verilen hastalık bu duruma neden olabilir. Anjin, koroner kalp krizini tetikleyen son derece önemli bir durumdur.

SOL EL-PARMAKTA uyuşma ve kalp krizi

Eğer uyuşma ve karıncalanma sürekli oluyorsa mutlaka doktora gidilmelidir. Eldeki uyuşma ve ağrı, tüm kol ve omuzda hissediliyorsa kalp krizinin sonucu olabilir. Nefes darlığı, boğazda ağrı, göğüs kemiği altında derin ağrı veya basınç hissi, el ve kolda ağrı eşlik ediyorsa mutlaka bir doktor kalbinizi muayene etmelidir.

SOL EL-PARMAK NUMARALARI NASIL GELİR?

Uyuşma ve hastalığın nedeni kişiden kişiye değişir. Ortopedik problemler ve nörolojik rahatsızlıklardan kaynaklanabilecek bir hastalıktır. Ortopedik sorunlar kişiye fizik tedavi uygulanarak tedavi edilmeye çalışılır. Fizik tedavi ile düzelmeyen ileri vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir. Nörolojik nedenlerden kaynaklanan vakalarda ise hastalığın durumuna göre tedavi teknikleri uygulanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu