Yaşam

Türkiye’deki Garip Gerçek Suç Vakaları [18+]

olay kendi coğrafyamızda Olduğu zaman, korkutucu kaçınılmaz olarak daha fazla olur. “Gerçek suç belgesellerindeki gibi şeyler Türkiye’de pek sık olmaz.” Öyle demeyin derinlemesine incelendiğinde 5 dönem dizisinde çıkacak olaylar var.

Türkiye’de yaşananlar, seri katiller de dahil olmak üzere televizyon programlarına bile konu olmuştur. gerçek hata dosyalarındanSizin için birkaçını derledik.

İlk olay: 2019’da tüm Türkiye’nin ilgisini çekti: “Palu ale”

Aslında olaylar 2008 yılında başlıyor. Palu ailesi, 2019 yılında Meryem ve kızı Melike’nin 2008-2009 yıllarında ortadan kaybolduğu iddiasıyla diziye başvuruyor. kendini ailene “şeytan kovucu”Olayın baş şüphelisi olarak kendini tanıtan Tuncer.

Ailede Ahmet ve Meryem, Tuncer’e inanmayan tek aile üyeleridir. Meryem’in kocası Ahmet’i öldürecek onur faktörü ile İsa’yı ikna eder. İsa’nın suçunun sorumluluğunu üstlenen Peder Harun da hapishaneye girer.

Çocuklarıyla ortada kalan Meryem, Tuncerlerin evinde yaşamaya başlar. Meryem ve çocukları Tuncer tarafından defalarca tecavüze uğruyor ve şiddet görüyor. Tuncer kendi çocukları dahilherkese tecavüz etmek

Bir gün Tuncer, Meryem’i, öldürülen kocanın ailesinin peşimizde olduğuna, evimize büyü yaptıklarına, sözde düşmanlardan kaçmak için aylarca arabada yaşadıklarına dair kandırmıştır. bir ağaca bağlı dövüyor ve aç kalıyor. Meryem ise olanlara dayanamaz ve hayatını kaybeder.

Meryem öldükten sonra kızı Melike; “İçine iblis kaçtı” iddiasıyla Tuncer’in şiddetine maruz kalıyor, alkol içmek ve ölüyorum. Olaylar devam ederken Tuncer ailedeki herkesi tek tek tehdit ederek konutları ele geçirmeyi başarır.

İsa, ailesi Tuncer’in etkisi altındadır ve sürekli içlerinde bir cin varBüyü yapıldığını söyleyerek onları manipüle ettiğini iddia ediyor.

Olaylar çözülmeye başlarken program sırasında Tuncer ve eşi Emine canlı yayında tutuklanır. tunç ağırlaştırılmış müebbetve belge bu durumda kapatılır.

İkinci olay: Faili meçhul bir seri katilin işlediği “bacak kesme cinayetleri”

2000-2001’in ortalarında Türkiye’de gündem olan “bacak kesme cinayetleri” hâlâ gizemini koruyor. O zamanlar İstanbul’un bazı semtlerindeki çöp konteynırlarında. özenle kesilmiş bacaklarvardı.

Bu bacakların geri kalanı için ceset modülleri asla bulunamadı. Uzmanlar, bacağı kesilen cinayetler medyada çok yer aldığı için katilin ölümünün hâlâ bir sır olduğunu söylüyor. yakalanmaktan korkmakCinayetleri işlemekten vazgeçtiğini düşünüyor.

Üçüncü olay: Sıradan bir aile babası bir günde seri katile dönüştü.

Denizli’de elektrik şirketinde hat işçisi olarak çalışan Süleyman Aktaş, sıradan bir hayat sürüyordu. işte bir gün 31.500 voltElektrik akımına maruz kaldı ve beyninde kalıcı hasar oluştu.

O günden sonra halüsinasyonlar görmeye başlayan Aktaş, bir seri katile dönüşmüştür. İnsanlar köylerinde insanları bayıltıyor sen hala hayattaykenOnları gözlerine ve alınlarına çivi çakarak öldürüyordu.

Suçlardan Süleyman Aktaş’ın sorumlu olduğu anlaşılınca hızla gözaltına alındı ​​ve cinayetleri soğukkanlılıkla itiraf etti. “Görev yukarıdan gelir, ben de TV’de Bakanlar Kurulu’nu izlerken vakit geçirdim.” gibi ifadeler veren Aktaş’a ileri derece paranoyak şizofrenTeşhis konuldu ve Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dördüncü olay: İzmit’te “yamyamlık” dosyası bile var!

20 Haziran 1950’de İzmit’te yamyamlık vakasının haberi yayıldı. 16 yaşındaki Rıfat’ın 4 siyahi tarafından darp edildiği söylendi. Olaylar, Bahri isimli 11 yaşındaki bir çocuğun tartışmasıyla başladı. Bahri, çok küçükken Adana’dan kaçırılmış ve bir Senegalli kabileÖdev yapıyordu.

Çocuğa göre kazanda yemek pişiren biri varmış. Jandarma Rıfat kaybolduDurumun bu olduğunu düşünerek bölgede araştırma yapmaya başladı.

Bahri’nin dediğine göre insan eti yemek bu kavme mahsustur. bu bir rutindi . Bir yıl önce Eskişehir’de öldürülen genç kadın hakkında da şunları söyledi: “Kabilemizin en güzel kızıydı. Herkes ona aşıktı. Kabile üyeleri de o kadının vücudunun bir kısmını yediler.”

Sanıklar ısrarla tüm suçları reddederek Bahri’yi yalancılıkla suçladı. Ağustos ayında bir gelişme oldu ve Rıfat’ın babası oğlunu terk etti. bir mektup aldın söylenmiş. Mektupta Rıfat, İstanbul’da bir restoranda bulaşıkçılık yaptığını yazıyordu.

İstanbul Beyazıt’ta yapılan küçük bir araştırma sonucunda gerçekten de çocuğa ulaşıldı! Rıfat gazete okumadığı için tüm olaylardan habersizOkula gitmek istemediği için ortadan kayboldu.

Durum böyle olunca oklar Bahri’ye çevrildi. Bahri ise olayları bizzat görmediğini, başkalarından duyduğunu söyleyerek herkesi şok etti. Kimden duyduğunu hatırlamıyorsun.söylenmiş.

2 ay polis çocuğun dediğine göre hareket etti herşey bu sadece bir fantezianlayışla tutsakları serbest bıraktı.

Beşinci hadise: Önce öldürüldü, sonra ateşe atıldı ve üstünü örtmeye çalıştı: “Şiar”

2020’de Sakarya’da ahşap bir evdeSabah saatlerinde bir yangın çıkar ve içeride olduğu anlaşılan Şiar isimli 9 yaşındaki bir çocuğun ölmesiyle olaylar başlar.

Çocuğun annesi Gülizar ve sevgilisi Hami birbirine yakın yaşamakta ve evlerin ortasında gelip gitmektedir. bütün günlerinbirlikte geçirirler.

Yangının çıktığı gün Hami’nin annesi kokuyu duyar ve itfaiyeye haber verir. Birkaç saat sonra Şiar’ın cansız bedenine ulaşılır ve dumandan etkilenenGülizar hastaneye gidiyor.

Hastanedeki doktor haberi duyunca şaşkına döner çünkü yangından 2 gün önce acile gittiklerinde Hami’nin şekerinin yükselmesiyle. aynı doktor,Hami’yi anlamlı bir şekilde ağlarken gördüğünü söylüyor.

Gülizar onu teselli etmeye gittiğinde “Hastalığı için ağlamıyor.” diyor. Bunun üzerine doktor “Ne oldu? Bir akrabanı mı kaybettin?”Gülizar deyince, “Evet, 9 yaşındaki çocuğumuz.”karşılığını verir.

Bunun üzerine doktor polise gider ve olay araştırılmaya başlanır. Komşuların verdiği sözlere göre Şiar, ailesi tarafından sık sık dövülüyor. zamanında evdeki diğer çocuklarİfadelerini almayı başaran polis, Şiar’ın aç bırakıldığını, demir sopalarla cinsel istismara uğradığını ve sürekli dövüldüğünü öğrenir.

Gülizar bir süre sonra her şeyi şu şekilde anlatır: “Sami, Shiar’ı kıskanıyordu. Oğlumu ölümüne dövdü. 2 gün oğlumun ölümüyle Yaşadım. Yangını kimin çıkardığını bilmiyorum ama o gün beni evden atacağını ve motora benzin getireceğini söyledi.”

Koruyucu, farklı suçlardan 9 yıl, 5 yıl ve 3 yıl olmak üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Gülizar kontrollü özgürlüktahliye edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu