Haber

Son Dakika: Uzun yıllar MİT Müsteşarlığı yapan Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündüz saatlerinde devlet liderlerini Açılış Töreni’nde ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından yeni dönemin Kabinesini açıkladı.

HAKAN FİDAN YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI

Beştepe’de kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede en dikkat çeken isimlerden biri de MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu. Yeni Kabine’de Dışişleri Bakanı olarak uzun yıllardır MİT’in 1 numaralı ismi olan Hakan Fidan atandı.

ÇAVUŞOĞLU 4 DÖNEM DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI TUTTU

Mevlüt Çavuşoğlu yeni kabinede görev almadı. Çavuşoğlu, 62, 64, 65 ve 66. dönemlerde Dışişleri Bakanlığı misyonunu yürüttü.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan 1968 yılında Ankara’da doğdu. Kara Harp Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. O evli. Akademik eğitiminin büyük bölümünü TSK’daki görevi sırasında tamamladı. Yurtdışında Almanya’da bulunan NATO Acil Müdahale Kolordu İstihbarat ve Harekat Müdürlüğü’nde görev yaptı. Bu süre zarfında, yurda döndükten sonra University of Maryland University College’da Siyaset ve Yönetim Bilimleri lisans derecesini, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Mecburi hizmetinin ardından TSK’daki Astsubay görevinden istifa ederek, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Başbakanlık Özel Temsilciliği görevlerine ek olarak görev yaptı. Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı (dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu).

Bu misyonlarına paralel olarak Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Uygulama Konseyi Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve OYAK Genel Kurul Üyesi. Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalar yaptı. Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde yarı zamanlı uluslararası ilişkiler dersleri verdi. Kısa bir süre sonra MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinden sonra 27 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarlığına atandı ve 10 Şubat 2015 tarihinde bu görevinden istifa etti. 10 Şubat 2015 tarihinden itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı olmak üzere istifa etti. Ancak 9 Mart 2015 tarihinde yazılı bir açıklama yaparak adaylık başvurusunu geri çekmiştir. 10 Mart 2015’te görevine döndü. Yeni Kabine’de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu.

ikizcehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu