Haber

YURTDIŞINA KAÇIŞA HAZIRLANAN FETÖ PARTİLERİNE OPERASYON VE GAYBUET’İN EVİNE GEÇİŞ

ADANA’da FETÖPDY üyeliğinden kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 kişi ile aranan 2 kişi düzenlenen operasyonda yakalandı. Şüpheli ve hükümlülerin örgütün talimatıyla yurt dışına kaçmaya ve gayb evlerine gitmeye çalıştıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖPDY’den çağrılan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3’ü ihraç edilen polis ve 1 astsubay olmak üzere 6 kişinin tutuklanması için çalışma başlattı. Araştırmada bu kişilerin örgütün talimatları doğrultusunda yurt dışına kaçmaya veya devamsızlık konutlarına taşınmaya çalıştıkları belirlendi. Bu tespitler üzerine harekete geçen gruplar, adreslerine yaptıkları baskınlarda 6 kişiyi yakaladı. Emniyete götürülen ihraç edilen polis memuru Mustafa B.’nin 7,5 yıl, Bilal K., Cumali T. ile esnaf Mustafa K.’nin 6 yıl 3’er yıl hapis cezasıyla arandığı belirtildi. ay. Tutukluların örgütün gizli iletişim programı ByLock kullanıcısı oldukları, teşhis konulduğu ve sohbet toplantılarına katıldıklarını ifade ettikleri, örgüt elebaşının talimatıyla Bank Asya’daki hesaplarını artırdıkları belirlendi.

Ayrıca zanlılardan Astsubay Ahmet K.’nin örgütle bağlantısı tespit edilerek askeri okuldan atıldığı öğrenilirken, esnaf Levent L.’nin sohbet toplantılarına katıldığı ve bir görüşme yaptığı öğrenildi. tutuklama emri çıkarıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa B., Bilal K., Cumali T. ve Mustafa K. cezaevine gönderilirken, sevk edilen Ahmet K. ve Levent L. adliyeye sevk edildi. adliyede serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu