Haber

Ankara ve Kayseri’de tefecilere operasyon: 5 tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara ve Kayseri’de tefecilere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 15 şüpheliden 5’inin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, tefecilik suçlarının önlenmesi amacıyla Ankara ve Kayseri’de eş zamanlı operasyonlar yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Çok sayıda belge, çek ve senet ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin mağdurlardan zorla çek ve senet aldıkları, aldıkları çek ve senetler hakkında icra takibi başlattıkları, mağdurların mal varlıklarına el koymak suretiyle el koydukları belirlendi. Şüphelilerin, yüksek faizle borç verdikleri paraları tahsil etmek amacıyla mağdurlara baskı ve tehdit etmek amacıyla işyerleri ve konutlarına gittikleri, ilk tespitlere göre yaklaşık 30 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettikleri anlaşıldı. Diğer 93 tefecilik vakasında 107 mağdur. Grup halinde hareket eden şüphelilerin, faizli para talebi aldıklarında birbirlerine mağdurun ödeme yapmanın güvenli olup olmadığını sordukları, mağdurları birbirlerine yönlendirdikleri ve alacaklarını başka bir tefeciye borçlandırarak tahsil ettikleri belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı, 10’u hakkında ise adli kontrol kararı çıkarıldı.

Operasyonu düzenleyen polisleri tebrik eden Yerlikaya, “Organize suç örgütleri ve çetelerinin yanı sıra tefecileri de durduracağız. Suçta kibirlenenler kolluk güçlerimizin ve yüksek Türk adaletinin karşısına çıkacak.”

ardesen-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu