Haber

Deprem bölgesindeki çalışmalarını tamamlayan Bosna Hersek ekibi Sakarya’da ağırlandı

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılardan etkilenen Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Bosna Hersek ekibi, dönüş yolunda Sakarya’da kaldı.

Depremlerden etkilenen Hatay’da enkaz altında kalanları kurtarmak için 10 gün gece gündüz çalışan Bosna Hersek sivil savunma ve arama kurtarma timi çalışmalarını tamamladı.

Ülkelerine dönerken Serdivan Bosna Sancak Eğitim Kültür ve SporKulüpler Birliği tarafından Sakarya’da bir otelde ağırlanan ekipler, dinlenmenin ardından Aziz Duran Parkı ve Tarihi Çarkı gezdi.

Buradaki lokantada kahvaltı yapan gruplar da derneğe konuk oldu. Boşnak böreği, Türk kahvesi ve çay ikramının ardından takımlara Türkiye ve Bosna Hersek bayraklı rozet ve anahtarlıklar takdim edildi.

Dernek Lideri Rafet Yapan, yaşadıkları büyük şoktan dolayı derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, “10 gündür gece gündüz çalışan ve desteklerini esirgemeyen Bosna Hersek sivil savunma ve arama kurtarma ekiplerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. biz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu